Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще наблюдава демонстрациите по време на Медийния ден на "Тракийско лято 2020"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще бъде гост на Медийния ден на българо-американска подготовка "Тракийско лято 2020", който ще се проведе на 19 август от 11 ч. в района на летище Чешнегирово.

В тренировката участват до 750 военнослужещи от Военновъздушните сили на САЩ в Европа и Българската армия.

Тя е една от най-мащабните международни подготовки, провеждани под ръководството на българските ВВС през настоящата година.

Неин ръководител от българска страна е полковник Юрий Луканов, заместник-началник на щаба на Военновъздушните сили.

По време на Медийния ден участниците в "Тракийско лято 2020" в рамките на 40 минути ще представят пред гостите и медиите част от реалния спектър задачи, планирани и проведени в обхвата на подготовката. 

Формация от американски C-130 и български C-27J Спартан ще изпълнят полет за стоварване на въздушен десант - товари и парашутисти над заповядана зона на летище Чешнегирово.

Военнотранспортните самолети ще излетят от летище Пловдив и ще изпълнят полета на пределно малка височина с цел скрито приближаване към площадката за десантиране. 

След изпълнение на задачата смесената формация ще демонстрира разпуск на групата над летището и кацане в сгъстени интервали то време. 

Ще последват действията на екипажите на вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17, които ще осъществят изтегляне от зоната на десантиране на пострадали и провеждане на авиомедицинска евакуация.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини