22 °C

Заместник-кметът Димитров постави началото на ремонта в Зона 5 в квартал "Запад"

Изображение 1 от 2

  Заместник-кметът по строителството на Асеновград инженер Стоян Димитров постави началото на ремонтните дейности в Зона 5 на квартал "Запад". Символично бе направена и първата копка на обекта.

  На събитието присъстваха и представители на фирмата изпълнител и на общинската администрация, общински съветници, граждани.

  Ремонтите в този зона включват междублоковото пространство между блоковете с номера 102, 103, 104, 105 и 106.

  Припомняме, че паралелно със строителството в района ще се работи и по отстраняване на констатираните дефекти в останалите зони на обекта. 

  Ремонтните дейности в Зона 5 следва да приключат изцяло в рамките на 70 дни.

  Цялото застрояване ще е в рамките на 19 декара. Предстои да бъдат засадени 72 иглолистни и 102 широколистни дървета, общо 4 800 широколистни храсти и декоративни треви, както и 2 000 иглолистни колоновидни, кълбовидни и стелещи се растения. 

  Тротоарните настилки ще са с площ от 4 080 кв.м., а ударопоглъщащата - 950 кв.м. Предвидено е в зоната да бъдат поставени 59 пейки, 23 кошчета за отпадъци, 9 комплекта маса с пейки, 3 беседки и 2 дървени перголи с пейки.

  Ще има и 2 детски площадки за деца от 3 г. до 12 г. Всяка от тях ще включва люлка, пързалка, мрежа за катерене, пожарникарска стълба, пясъчник и други съоръжения. 

  Там ще бъдат монтирани двойна люлка, клатушки, комбинирано детско съоръжение с различни уреди, пясъчник и други. 

  Проектът предвижда и изграждане на фитнес на открито. Той ще включва ски тренажор и крос тренажор, уред за раздвижване и за талия, комбиниран уред - лежанка и колело, тенис на маса и други. 

  В зоната ще бъде построено и баскетболно игрище - на същото място, на което е имало такова преди време.

  Инженер Стоян Димитров съобщи, че така изготвеният проект ще претърпи леки корекции с цел осигуряване безопасността на хората. 

  "Детските площадки са проектирани в близост до улица "Стоян Джансъзов", автомобилният трафик на която е изключително натоварен. Идеята е детските площадки да бъдат ситуирани навътре в зоната и да не са близо до самия път. Смятам, че не е редно малки деца да играят в непосредствена близост до толкова натоварен и главен път", обясни Димитров. 

  Той уточни, че видеонаблюдението в квартал "Запад" заедно с това от другия проект, който включва входно-изходните места и възловите точки от града, ще бъде прехвърлено към РУ - Асеновград. 

  Там ще бъде изграден център, в който ще могат да се наблюдават всички видеокамери. Идеята е заснетото да може да се наблюдава и в реално време и при необходимост в рамките на около седмица назад да бъдат възстановявани във връзка с работата на органите на реда.

  Пътната част включва 3 347 кв.м. нови пътни настилки и възстановяване на съществуващи такива. 

  Предвидено е и поставянето на районно осветление и изграждане на видеонаблюдение на територията на цялата Зона 5.

  След приключване на обекта е планирано започване изграждането на улица "Стоян Джансъзов".

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  28 сеп 2020
  Последни новини