-2 °C

Заместник-кметът Димитров постави началото на ремонта в Зона 5 в квартал "Запад"

Изображение 1 от 2

  Заместник-кметът по строителството на Асеновград инженер Стоян Димитров постави началото на ремонтните дейности в Зона 5 на квартал "Запад". Символично бе направена и първата копка на обекта.

  На събитието присъстваха и представители на фирмата изпълнител и на общинската администрация, общински съветници, граждани.

  Ремонтите в този зона включват междублоковото пространство между блоковете с номера 102, 103, 104, 105 и 106.

  Припомняме, че паралелно със строителството в района ще се работи и по отстраняване на констатираните дефекти в останалите зони на обекта. 

  Ремонтните дейности в Зона 5 следва да приключат изцяло в рамките на 70 дни.

  Цялото застрояване ще е в рамките на 19 декара. Предстои да бъдат засадени 72 иглолистни и 102 широколистни дървета, общо 4 800 широколистни храсти и декоративни треви, както и 2 000 иглолистни колоновидни, кълбовидни и стелещи се растения. 

  Тротоарните настилки ще са с площ от 4 080 кв.м., а ударопоглъщащата - 950 кв.м. Предвидено е в зоната да бъдат поставени 59 пейки, 23 кошчета за отпадъци, 9 комплекта маса с пейки, 3 беседки и 2 дървени перголи с пейки.

  Ще има и 2 детски площадки за деца от 3 г. до 12 г. Всяка от тях ще включва люлка, пързалка, мрежа за катерене, пожарникарска стълба, пясъчник и други съоръжения. 

  Там ще бъдат монтирани двойна люлка, клатушки, комбинирано детско съоръжение с различни уреди, пясъчник и други. 

  Проектът предвижда и изграждане на фитнес на открито. Той ще включва ски тренажор и крос тренажор, уред за раздвижване и за талия, комбиниран уред - лежанка и колело, тенис на маса и други. 

  В зоната ще бъде построено и баскетболно игрище - на същото място, на което е имало такова преди време.

  Инженер Стоян Димитров съобщи, че така изготвеният проект ще претърпи леки корекции с цел осигуряване безопасността на хората. 

  "Детските площадки са проектирани в близост до улица "Стоян Джансъзов", автомобилният трафик на която е изключително натоварен. Идеята е детските площадки да бъдат ситуирани навътре в зоната и да не са близо до самия път. Смятам, че не е редно малки деца да играят в непосредствена близост до толкова натоварен и главен път", обясни Димитров. 

  Той уточни, че видеонаблюдението в квартал "Запад" заедно с това от другия проект, който включва входно-изходните места и възловите точки от града, ще бъде прехвърлено към РУ - Асеновград. 

  Там ще бъде изграден център, в който ще могат да се наблюдават всички видеокамери. Идеята е заснетото да може да се наблюдава и в реално време и при необходимост в рамките на около седмица назад да бъдат възстановявани във връзка с работата на органите на реда.

  Пътната част включва 3 347 кв.м. нови пътни настилки и възстановяване на съществуващи такива. 

  Предвидено е и поставянето на районно осветление и изграждане на видеонаблюдение на територията на цялата Зона 5.

  След приключване на обекта е планирано започване изграждането на улица "Стоян Джансъзов".

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  17 яну 2021
  Последни новини