Заместник-кметът Димитров постави началото на ремонта в Зона 5 в квартал "Запад"

Изображение 1 от 2

    Заместник-кметът по строителството на Асеновград инженер Стоян Димитров постави началото на ремонтните дейности в Зона 5 на квартал "Запад". Символично бе направена и първата копка на обекта.

    На събитието присъстваха и представители на фирмата изпълнител и на общинската администрация, общински съветници, граждани.

    Ремонтите в този зона включват междублоковото пространство между блоковете с номера 102, 103, 104, 105 и 106.

    Припомняме, че паралелно със строителството в района ще се работи и по отстраняване на констатираните дефекти в останалите зони на обекта. 

    Ремонтните дейности в Зона 5 следва да приключат изцяло в рамките на 70 дни.

    Цялото застрояване ще е в рамките на 19 декара. Предстои да бъдат засадени 72 иглолистни и 102 широколистни дървета, общо 4 800 широколистни храсти и декоративни треви, както и 2 000 иглолистни колоновидни, кълбовидни и стелещи се растения. 

    Тротоарните настилки ще са с площ от 4 080 кв.м., а ударопоглъщащата - 950 кв.м. Предвидено е в зоната да бъдат поставени 59 пейки, 23 кошчета за отпадъци, 9 комплекта маса с пейки, 3 беседки и 2 дървени перголи с пейки.

    Ще има и 2 детски площадки за деца от 3 г. до 12 г. Всяка от тях ще включва люлка, пързалка, мрежа за катерене, пожарникарска стълба, пясъчник и други съоръжения. 

    Там ще бъдат монтирани двойна люлка, клатушки, комбинирано детско съоръжение с различни уреди, пясъчник и други. 

    Проектът предвижда и изграждане на фитнес на открито. Той ще включва ски тренажор и крос тренажор, уред за раздвижване и за талия, комбиниран уред - лежанка и колело, тенис на маса и други. 

    В зоната ще бъде построено и баскетболно игрище - на същото място, на което е имало такова преди време.

    Инженер Стоян Димитров съобщи, че така изготвеният проект ще претърпи леки корекции с цел осигуряване безопасността на хората. 

    "Детските площадки са проектирани в близост до улица "Стоян Джансъзов", автомобилният трафик на която е изключително натоварен. Идеята е детските площадки да бъдат ситуирани навътре в зоната и да не са близо до самия път. Смятам, че не е редно малки деца да играят в непосредствена близост до толкова натоварен и главен път", обясни Димитров. 

    Той уточни, че видеонаблюдението в квартал "Запад" заедно с това от другия проект, който включва входно-изходните места и възловите точки от града, ще бъде прехвърлено към РУ - Асеновград. 

    Там ще бъде изграден център, в който ще могат да се наблюдават всички видеокамери. Идеята е заснетото да може да се наблюдава и в реално време и при необходимост в рамките на около седмица назад да бъдат възстановявани във връзка с работата на органите на реда.

    Пътната част включва 3 347 кв.м. нови пътни настилки и възстановяване на съществуващи такива. 

    Предвидено е и поставянето на районно осветление и изграждане на видеонаблюдение на територията на цялата Зона 5.

    След приключване на обекта е планирано започване изграждането на улица "Стоян Джансъзов".

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини