Самолетът с Навални излетя за Германия

Самолетът с Алексей Навални, който е в тежко състояние, е излетял от Омск за Германия. Това съобщи в Twitter прессекретарят на опозиционера Кира Ярмиш.

Самолетът Bombardier Challenger 604 на германската чартърна авиокомпания FAI rent-a-jet пристигна в петък в Омск. След консултации с германските си колеги, лекарите от местната болница разрешиха транспортирането на опозиционера. Кремъл по-рано заяви, че Навални може да напусне страната, за да се лекува в чужбина, а съпругата му апелира властите да разрешат излитането. Тя е подписала информирано съгласие, че е запозната с рисковете при транспортирането на Навални.

Самолетът е излетял от Омск в 07:59 местно време и ще кацне на летище Шьонефелд в Берлин в 09:02 местно време.

Алексей Навални бе в интензивно отделение в Омск, след прилошаване по време на полет. Самолетът, с който той летеше от Томск за Москва, спешно кацна в Омск. Състоянието на пациента беше оценено като тежко, той е в кома. Кира Ярмиш, говорител на ФБК, смята, че е бил отровен. Тя подчерта, че предния ден Алексей не е пил алкохол и "не е приемал никакви хапчета". На борда, според авиокомпанията, той не е ял или пил нищо.

Преди да излети, той пие чай в кафенето на летището. Видеозаписите показват, че негов приятел донесъл чаша с напитка на Навални.

Лекарите в Омск официално съобщиха, че не са открити отрови и следи от присъствието им в кръвта или урината на пациента. Метаболитни нарушения са причинили рязък спад на кръвната захар, според тяхната основна работна диагноза.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини