Руската полиция започнала предварителна проверка по случая с Навални

Руската полиция съобщи днес, че е започнала първа "предварителна проверка" по случая с Алексей Навални, станал вероятно жертва на отравяне, според германски лекари - хипотеза, която Русия досега отхвърля, предаде Франс прес.

Руските следствени органи са започнали "предварителни проверки, свързани с хоспитализацията на Навални на 20 август в Омск", съобщи сибирското поделение на руското министерство на вътрешните работи. В изявлението се добавя, че са били проверени местата, през които Навални е минал, и са били иззети над 100 предмета, които може да послужат като веществени доказателства.

Проверена са били също хотелската стая на Навални в град Томск, където според близките му Навални е бил отровен, както и кадрите от камерите за видеонаблюдение.

Алексей Навални беше приет в реанимация в сибирския град Омск, след като припадна по време на полет от Томск за Москва.

Близки до Навални активисти веднага заявиха, че става дума за отравяне, и впоследствие той беше прехвърлен в Берлин, където е поставен в изкуствена кома, в тежко състояние, макар животът му да не е в опасност.

Германските лекари съобщиха, че той е бил отровен с вещество от групата на холинестеразните инхибитори, без да уточнят какво точно.

Кремъл многократно определи тези заключения като прибързани, отхвърли квалификацията "отравяне" и окачестви като неоснователни западните призиви за провеждане на "прозрачно разследване" на случая.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини