МБАЛ - Асеновград не е отказвала хоспитализация на пациенти със съмнение за COVID-19

Днес е извършена проверка в МБАЛ - Асеновград, а поводът за нея стана сигнал, в който се твърди, че е отказан прием на пациенти със съмнение за коронавирус. 

На място присъстваха областния управител Дани Каназирева и заместник-кметовете на Асеновград инженер Петър Петров и доктор Теньо Манолов.

"Вашето отделение е едно от най-добрите в цялата област и разчитаме на подкрепата Ви", с тези думи Дани Каназирева се обърна към управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков.

Той посочи, че в момента там са настанени 7 пациенти, като всеки един от тях е изолиран в самостоятелна стая.

По думите му се е получил чисто организационен проблем между различните структури и организации, ангажирани за справяне с пандемията. 

Червенков бе категоричен, че до момента не се е получавала подобна ситуация, конкретно за пациентите от сигнала заяви, че те не са били транспортирани до Спешното отделение на болницата. 

Сред проверяващите бе и директорът на РЗИ - Пловдив доктор Ваня Танчева - Манчева, която определи случая като "недоразумение" и заяви, че не е била отказана хоспитализация на 3-мата потребители на дома в село Джурково в МБАЛ - Асеновград. По-късно техните проби са потвърдени като положителни на коронавирус. 

В момента тече епидемиологично проучване в дома и се очаква и други обитатели да се окажат с COVID-19. 

Доктор Танчева-Манчева увери, че занапред всички институции ще работят в по-добър синхрон и ще се направи организация, за да се подобри комуникацията между тях. 

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград инженер Петър Петров посочи, че и общината е ангажирана със справянето с проблема с коронавируса.

"Още в началото осъзнахме сериозността на ситуацията и съвместно с ръководството на лечебното заведение предприехме мерки по отпускане на средства, с които спешно бе изградено COVID отделението. Готови сме да съдействаме с каквото е необходимо и е по силите ни, за да се справим заедно с пандемията", посочи инженер Петров.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини