Кампания "Да пазим децата!" ще бъде организирана от ОДМВР Пловдив

През новата учебна година 2020-2021 г. ОДМВР Пловдив ще бъде ангажирана със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на прилежащата й територия. 

Още от 15 септември по улиците на града и областта ще бъде забелязано засилено присъствие на униформени служители и полицейски автомобили, разположени пред всяко учебно заведение. 

Ежедневно в сутрешните и следобедните пикови часове полицейски патрули ще бъдат разположени в близост до всяко училище и детска градина.

Служителите ще подпомагат деца и родители, като съблюдават за недопускането на проблеми, свързани с безопасното придвижване и паркиране във времето, когато родителите оставят или вземат от училище своите деца. 

Ще продължат и полицейските проверки сред подрастващите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

В началото на учебната година униформени служители и психолози на пловдивската дирекция ще започнат разяснителна кампания в училищата, свързана с превенция сред подрастващите - за това как да се пазят на пътя, къде могат да пресичат, как да пътуват в градския транспорт.

Заедно с училищните психолози представителите на полицията ще беседват с децата за тормоза в училище и ще ги насърчават да споделят с родители и близки.

Идеята на кампанията е да опазят живота и здравето на децата.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини