Образувано е досъдебно производство за безстопанственост във връзка с изпълнение на договор за изграждане на Системата за управление на градския транспорт в Пловдив

Окръжна прокуратура - Пловдив образува досъдебно производство за безстопанственост във връзка с изпълнение на договор за изграждане, внедряване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт в град Пловдив. 

Прокуратурата образува досъдебното производство за това, че през периода 2015 г. - 2016 г. в град Пловдив от длъжностни лица не са били положени достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество и за възложената им работа, във връзка с изпълнение на договор с предмет "Изграждане, внедряване и поддръжка на Система за управление на градски транспорт" ( СУГТ ).

От това са последвали значителна вреда на имуществото и значителни щети на Община Пловдив - престъпление по чл.219 ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването ще бъде възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура - Пловдив.

В хода на досъдебното производство, по указания на наблюдаващия прокурор, ще се установяват факти и обстоятелства около изграждането, приемането , тестването и последващото ползване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт в Община Пловдив и причината за продължаващата й непълна функционалност към момента.

Първоначално предвиденият от Закона срок за приключване на досъдебното производство е два месеца.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини