30 °C

Кметът на Асеновград : " Категорично няма да се строи на стадион "Шипка", нито ще има разпоредителни сделки"

Изображение 1 от 2

  "Нямаме намерения и никога не сме имали такива, да извършваме каквито и да било разпоредителни сделки с парцели от терените на стадион "Шипка" - основното и резервното игрище в Асеноград. 

  Категорично заявявам, че през целия ни мандат няма да се строи там, каквито твърдения се разпространяваха из публичното пространство.

  Напротив - ангажираме се да приведем стадиона във вид, в който гражданите, посещавайки го, да им е приятно", каза пред медии кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

  Повод за изказването му са твърденията, които не отговарят на истината, че собствениците на реституираните имоти ще си влязат във владение и младите спортисти на града няма да има къде да спортуват.

  Към днешна дата на стадион "Шипка" беше извършено така нареченото "продухване" на сондите. 

  Закупена бе помпа за напояването, изграждат се и нови пейки. 

  "Треньорският екип, който в момента се занимава с младите футболисти, също се ангажира с поддръжката на стадиона.

  Досега общината е инвестирала около 60 000 лева. 

  Освен това, за ФК "Асеновец 2005" отпуснатите средства за 2020 г. са в размер на 88 000 лева и още 10 000 лева за поддръжка на самия стадион", посочи доктор Грудев.

  Съ съдебно решение, след проведени съдебни процедури, на собствениците е възстановен имот, който влиза в границите на резервното игрище, разположено на територията на стадион "Шипка" в Асеновград. Последният от тях има право да влезе във владение през 2017 г.

  2 години по-късно до община Асеновград е входирано заявление на собствениците за ново урегулиране на имотите по начин, по който да не бъде засегнато резервното игрище.

  Експертен съвет по устройство на територията ( ЕСУТ ) със свой протокол №27/20.08.19 г. не е одобрил предложението.

  Решението гласи, че "ЕСУТ счита, че таблицата в скицата предложение не съответства на графичната част. 

  Липсват доказателства за съгласие от собственика на ПИ 00702.511.234 по КК на гр.Асеновград за включване на имота в съсобствен УПИ. 

  ЕСУТ връща преписката за отстраняване на нередностите".

  Община Асеновград се ангажира с разрешаване на проблема с резервното игрище, с цел да не се допусне нарушаване на тренировъчния процес.

  Предвид възможни последващи реституционни претенции, от страна на собственици, община Асеновград е възложила проектиране на нов стадион с прилежаща инфраструктута върху изцяло общинска земя с площ 40 декара, към която никой няма претенции.

  След изготвянето на проекта ще се търси финансиране за реализирането му. 

  Част от средствата, които община Асеновград е заделила за спорт, спортни бази и поддръжка през тази календарна година, са разпределени по следния начин :

  - СК "Асеновец" - поддръжка на спортно-материалната база, в това число за отопление - 12 000 лева, за ФК "Асеновец - 2005" - 88 000 лева, а за поддръжка на стадион "Шипка" - 10 000 лева.

  - подпомагане дейността на БК "Асеновец 2005" - 25 000 лева

  - организиране на спорт по села и квартали - 10 000 лева

  - подпомагане на футболни клубове по села и квартали - 50 000 лева

  - поддръжка на стадион в квартал "Долни Воден" - 5 000 лева

  - общински състезания и мероприятия, подпомагане за олимпийска подготовка - 35 000 лева

  Общо всичко община Асеновград е отделила 400 000 лева за спорт през 2020 г.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
  26 сеп 2020
  Последни новини