0 °C

Кметът на Асеновград : " Категорично няма да се строи на стадион "Шипка", нито ще има разпоредителни сделки"

Изображение 1 от 2

  "Нямаме намерения и никога не сме имали такива, да извършваме каквито и да било разпоредителни сделки с парцели от терените на стадион "Шипка" - основното и резервното игрище в Асеноград. 

  Категорично заявявам, че през целия ни мандат няма да се строи там, каквито твърдения се разпространяваха из публичното пространство.

  Напротив - ангажираме се да приведем стадиона във вид, в който гражданите, посещавайки го, да им е приятно", каза пред медии кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

  Повод за изказването му са твърденията, които не отговарят на истината, че собствениците на реституираните имоти ще си влязат във владение и младите спортисти на града няма да има къде да спортуват.

  Към днешна дата на стадион "Шипка" беше извършено така нареченото "продухване" на сондите. 

  Закупена бе помпа за напояването, изграждат се и нови пейки. 

  "Треньорският екип, който в момента се занимава с младите футболисти, също се ангажира с поддръжката на стадиона.

  Досега общината е инвестирала около 60 000 лева. 

  Освен това, за ФК "Асеновец 2005" отпуснатите средства за 2020 г. са в размер на 88 000 лева и още 10 000 лева за поддръжка на самия стадион", посочи доктор Грудев.

  Съ съдебно решение, след проведени съдебни процедури, на собствениците е възстановен имот, който влиза в границите на резервното игрище, разположено на територията на стадион "Шипка" в Асеновград. Последният от тях има право да влезе във владение през 2017 г.

  2 години по-късно до община Асеновград е входирано заявление на собствениците за ново урегулиране на имотите по начин, по който да не бъде засегнато резервното игрище.

  Експертен съвет по устройство на територията ( ЕСУТ ) със свой протокол №27/20.08.19 г. не е одобрил предложението.

  Решението гласи, че "ЕСУТ счита, че таблицата в скицата предложение не съответства на графичната част. 

  Липсват доказателства за съгласие от собственика на ПИ 00702.511.234 по КК на гр.Асеновград за включване на имота в съсобствен УПИ. 

  ЕСУТ връща преписката за отстраняване на нередностите".

  Община Асеновград се ангажира с разрешаване на проблема с резервното игрище, с цел да не се допусне нарушаване на тренировъчния процес.

  Предвид възможни последващи реституционни претенции, от страна на собственици, община Асеновград е възложила проектиране на нов стадион с прилежаща инфраструктута върху изцяло общинска земя с площ 40 декара, към която никой няма претенции.

  След изготвянето на проекта ще се търси финансиране за реализирането му. 

  Част от средствата, които община Асеновград е заделила за спорт, спортни бази и поддръжка през тази календарна година, са разпределени по следния начин :

  - СК "Асеновец" - поддръжка на спортно-материалната база, в това число за отопление - 12 000 лева, за ФК "Асеновец - 2005" - 88 000 лева, а за поддръжка на стадион "Шипка" - 10 000 лева.

  - подпомагане дейността на БК "Асеновец 2005" - 25 000 лева

  - организиране на спорт по села и квартали - 10 000 лева

  - подпомагане на футболни клубове по села и квартали - 50 000 лева

  - поддръжка на стадион в квартал "Долни Воден" - 5 000 лева

  - общински състезания и мероприятия, подпомагане за олимпийска подготовка - 35 000 лева

  Общо всичко община Асеновград е отделила 400 000 лева за спорт през 2020 г.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини