Стартират ремонти на улици в Асеновград, както и в други населени места в общината

Стартира основен ремонт на улици от програмата за капиталови разходи, това информират от община Асеновград.

Вече има сключени договори и се очаква ремонтните дейности да започнат поетапно. 

Предстои да бъдат основно ремонтирани улиците "Кирил и Методий" в село Тополово, "Георги Бенковски" в село Червен, "Кавал" в Патриарх Евтимово, "Еделвайс" в Стоево, "Климент Охридски" в Златовръх, "6-ти септември" ( от "Язовирска" до "Лазо войвода" ) и "Найден Геров" ( от "Космос" до края ) в Асеновград и други. 

Ще бъде асфалтиран пътят между селата Врата и Три могили. 

Предвижда се благоустрояване на междублокови пространства в града, което включва подмяна на тротоарна настилка, демонтаж на бетонови бордюри и доставка и монтаж на нови такива, разбиване на армиран бетон, полагане на тротоарни плочи и други. 

Основен ремонт ще бъде извършен и на улици в Асеновград, сред които "Сини връх" ( от Мануш войвода" до "Перелик" ), "Бялата воденица" - I-ви етап, и други. 

Ето и подробна справка, която включва предвидени финансови средства и обхват на конкретни ремонти дейности :

1.     Договор от 09.09.20 г. с "Илва - ХГ" ООД, включващ :

Обект 1: ОР на ул. "Кирил и Методий" с.Тополово - 95 135, 34 лв. с ДДС                                                                                                 

 Предвидените ремонтни работи са за участъка от ул."Калоян" до ул."Речна", като се пресича ул."Дружба". В количествено-стойностната сметка са включени следните видове СМР : доставка и полагане на бетонови бордюри 25/50 см. ( на местата, където няма такива ) , демонтаж на тротоарни плочи, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб. = 5 см. на пясъчна основа, подравняване на пътното легло ( разкопаване и изравняване терена с грейдер ), доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20 см. ( в участъците, където няма такава ), доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб. = 15 см., доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб. = 5 см., натоварване и извозване на земна маса, направа на ДШ ( ведно с всички необходими операции ).

Обект 2: Ремонт на ул. "Георги Бенковски" с.Червен - 25 829,62 лв. с ДДС

Ремонтните работи са за участъка от ул. "Тракия" до ул."Марица" и включват следните видове СМР : частичен изкоп с направа на пътната конструкция, почистване на основа, грундиране, попълване на неравности с неплътна смес, преасфалтиране на участъка с плътна смес с деб. = 4 см., натоварване и извозване на земни маси на 5 км. 

2.     Договор от 09.09.20 г. с "Илва - ХГ" ООД, включващ :

Обект 1: ОР на ул. "Гонда вода" с.Добростан - 27 002,38 лв. с ДДС

Ремонтните работи са за част от улицата, която е в регулация и включват следните видове СМР : подравняване на трасето с багер, натоварване и извозване на излишни земни маси на 3 км,, доставка и полагане на асфалтобетон - плътна смес с деб. = 5 см., подсипване на банкета от едната страна с трошен камък.

3.     Договор от 10.09.20 г. с "Илва - ХГ" ООД, включващ :

Обект 1: ОР на ул. "Кавал"  с. П. Евтимово - 51 112, 92 лв. с ДДС

Ремонтните работи обхващат част от улицата и включват следните видове СМР : машинен и ръчен изкоп, превоз строителни отпадъци на 5 км., доставка и полагане на бетонови и градински бордюри, доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20 см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб. = 15 см., доставка и полагане на асфалтобетон - плътна смес с деб. = 4 см., доставка и полагане на тротоарна настилка 30/30/5, рязане на дървета и изкореняване на дънери.

Обект 2: ОР на ул. "14-та" с.Нови Извор - 30 460,94 лв. с ДДС

Ремонтните работи включват следните видове СМР : трасиране на обект, почистване на трасе от дървета и храсти, машинен изкоп на транспорт, превоз з. маси на 3 км., доставка и полагане на бетонови бордюри, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб. = 5 см. на пясъчна основа, доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20 см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.=15 см., доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб.=5 см.

Обект 3: ОР на ул. "Еделвайс" с.Стоево - 46 000,10 лв. с ДДС

Ремонтните работи включват следните видове СМР : почистване на основа, грундиране, попълване на неравности с неплътна смес и преасфалтиране на платното с плътна смес с деб. = 4 см., машинен изкоп с превоз на земни маси на 5 км. за подравняване на тротоари, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб. = 5 см. на пясъчна основа

4.     Договор от 10.09.20 г. с "Илва - ХГ" ООД, включващ :

Обект 1: ОР на ул."Никола Вапцаров" с.Избеглии - 30 658,06 ЛВ. с ДДС

Ремонтните работи обхващат част от улицата и включват следните видове СМР : машинен изкоп на транспорт, превоз излишни земни маси на 5 км., доставка и полагане на баластрена настилка с деб.= 20 см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.= 15 см., ръчен изкоп за бордюри, доставка и полагане бетонови бордюри 25/50, доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб.= 4 см. Необходимо е преди започване на работа да се трасира обекта и разчисти от храсти и дървета.

Обект 2: ОР на ул." Климент Охридски" с.Златовръх - 64 401,86 лв. с ДДС

Ремонтните работи обхващат част от улицата и включват следните видове СМР : машинен изкоп, ръчен изкоп за подравняване, натоварване и извозване на излишни земни маси на 5 км., доставка и полагане на баластрена настилка с деб.= 30 см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.=15 см., доставка и полагане на плъна смес с деб. = 5 см.

5.     Договор от 09.09.20 г. с "Илва - ХГ" ООД, включващ :

Обект 1: Благоустрояване на ПИ 00702.530.152 - междублоково пространство - 72 476, 59 лв. с ДДС

Междублоковото пространство в кв.152, по плана на гр.Асеновград е за участъка между ул."В.Петлешков" и ул."Крали Марко". Ремонтните работи включват следните видове СМР :  фрезоване на съществуваща асфалтова настилка, доставка и полагане на непл. асф. смес с деб.= 4 см. и плътна асф. смес с деб.=6 см. В участъци, където липсва настилка, се превижда направа на изкоп, полагане на основа от трошен камък, доставка и полагане на непл. смес с деб.= 4 см. и плътна смес с деб.= 6 см.

Обект 2: Благоустрояване на междублокови пространство в УПИ IV- жил.застрояване, кв. 282 по плана на гр.Асеновград - 39 911,56 лв. с ДДС

Ремонтните работи са свързани с подобряване на инфраструктурата в посочения квартал и включват следните видове СМР : демонтаж на тротоарна настилка, демонтаж бетонови бордюри, разбиване на армиран бетон, доставка и полагане на бетонови бордюри, доставка и полагане на тротоарни плочи 30/30/5 на пясъчна основа, ръчен и машинен изкоп, натоварване и превоз на строителни отпадъци на 10 км., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.= 20 см., доставка и полагане на баластра под плочи, доставка и полагане на плътна смес с деб. = 4 см.

Обект 3: ОР на част от ул."Сини връх" Асеновград ( от ул."Мануш войвода" до ул."Перелик" ) - 19 955,60 лв. с ДДС

Ремонтът на ул. "Сини връх", гр.Асеновград е по участъка от ул."Мануш войвода" до ул."Перелик" и обхваща следните видове СМР : демонтаж бордюри, доставка и монтаж бордюри, демонтаж тротоарни плочи, доставка и монтаж на тротоарни плочи с деб.= 5 см., фрезоване на асфалтова настилка, грундиране, почистване основа, доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб.= 5 см., разриване на бетон, повдигане или сваляне на ДШ или РШ, натоварване и извозване на отпадъци. 

6.     Договор от 09.09.20 г. с "Илва - ХГ" ООД, включващ :

Обект 1: ОР "Бялата воденица" гр.Асеновград - I-ви етап - 84 290,18 лв. с ДДС

Ремонтът на ул."Бялата воденица" гр.Асеновград ще се извършва поетапно. Първият етап до размера на финансовите средства за 2020 г.  включва следните видове СМР : демонтаж бордюри, доставка и полагане на бетонови бордюри, демонтаж тротоарни плочи, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб.= 5 см. на пясъчна основа, фрезоване на асфалтова настилка, почистване основа, грундиране, доставка и полагане на плътна смес с деб.= 4 см., повдигане или сваляне на ДШ и РШ, натоварване и извозване на строителни отпадъци. Възлагането за изпълнение ще бъде до размера на осигурените средства за 2020 г.

Обект 2: Ремонт на ул. "Найден Геров"  кв. Долни Воден  ( от ул."Космос" до казана в квартал Долни Воден  ) и включва следните видове СМР : изкоп с багер на земни маси и превоз на 5 км., доставка и полагане на баластрена настилка с деб.= 20 см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.=15 см., доставка и полагане на бордюри, доставка и полагане на плътна смес с деб.= 4 см., доставка и полагане на тротоарна настилка с деб.= 5 см. на пясъчна основа, направа на 2 бр. ДШ ( в комплект на всички необходими операции ).

Обект 3: Ремонт на ул."6-ти септември"  кв. Долни Воден ( от ул."Язовирка" до ул. "Лазо войвода" ) - 23 810, 59 лв.с ДДС

По ул."6-ти септември" е предвиден за ремонт участъкът от ул. "Язовирска" до ул."Лазо войвода" и включва следните видове СМР : повдигане на 3 бр. РШ, направа на 4 бр. нови ДШ ( в комплект с всички необходими операции ), попълване на неравности с непл. смес, почистване и грундиране на основа, доставка и полагане на плътна смес с деб.= 4 см.

Обект 4: ОР ул."Люти дол" Наречески бани - I-ви етап - 44 035,08 лв. с ДДС

Улица "Люти Дол" е една от основните улици в селото, която обслужва голяма част от населението. Същата е с асфалтова настилка ( без бордюри и тротоари ), която на места е силно компрометирана. Първият етап на изпълнение е до размера на финансовите средства на община Асеновград за 2020 г. и включва следните видове СМР : фрезоване на асфалтова настилка до 50 %, грундиране на основа, почистване и измитане на пътното платно, доставка и полагане на неплътна смес за попълване на деформации и неравности, доставка и полагане на плътна смес с деб.=4 см.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини