Няколко основни улици са ремонтирани през изминалата година в Асеновград

Няколко основни улици са ремонтирани през последните 12 месеца в Асеновград. Това съобщиха от община Асеновград. 

Цялостно бе ремонтирана улица „Отец Паисий“.

В участъка бяха подменени водопроводната и канализационната мрежи. Изгради се напълно ново пътно легло – там, където бе подменен водопроводът - и улицата се асфалтира изцяло.

Началото на ремонтирания участък е от кръстовището с ул. „Матей Преображенски“, а краят - кръстовището с улица „Борова“.

Пътната конструкция е изпълнена с плътен асфалтобетон, порьозен асфалтобетон и трошен камък.

Извършено е поставяне на нови бетонови бордюри и нова тротоарна настилка.

Съществуващите трайни насаждения са запазени и предпазени, като около всяко растение са осигурени площи без настилка, ограничени с градински бордюри.

Освен това, се подмениха и съществуващи етернитови водопроводи с обща дължина 480 метра. Захранени са от съществуващият уличен водопровод по няколко връзки с другите пресечни улици.

Общият брой на сградните отклонения е 60, с различни диаметри.

Стойността на строителните дейности за обекта е в размер на 345 588 лева.

Ремонтирана бе и ул. "Клокотница" - в участъка между улиците "Борислав" и "Илинден".

Подменени бяха водопровод и частично – канализация. Съществуващите девет на брой дъждоприемни шахти за отводняване на пътното платно, са сменени с нови.

Подменени са сградни и канални отклонения към 34 жилищни имота.

Цялостно бе обновена пътната конструкция.

Положени са два слоя асфалт на платното и нови бордюри. Подновена е и тротоарната настилка.

Стойността на строителните дейности за обекта е в размер на 341 000 лева.

Ремонтирана бе и ул. "Стоян Джансъзов" - в участъка от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в посока квартал "Долни Воден", почти до края на квартал "Запад". Стойността на строителните дейности за обекта е в размер на 409 822 лева.

В момента се реновира междублоковото пространство в квартал 207. Отделената сума за реализиране на проекта е в размер на около 130 000 лева. Цялостното изпълнение ще струва близо 280 000 лева.

Разликата в средствата ще бъде отпусната в следващата бюджетна година.

Ремонтните дейности там започнаха с изграждането на дъждоприемната канализация, насипните работи и алеите.

В следващата бюджетна година ще се продължи с обособяването на тротоарните пространства, зелените площи, засаждане на растителност и монтиране на парковата архитектура.

Междувременно са заложени средства за започналото застрояване на квартал „Баделема II". Стартиран е строежът на водопровод и канализация на улица "Матей Преображенски" и ремонтът на улица „Младежка“ (и връзката й с улица „Искра“).

"Изграждането на цялата инфраструктура в квартал „Баделема II“ е на стойност около 12 000 000 лева.

Община Асеновград няма финансовата възможност да отдели толкова средства за целта.

Поради това, постепенно съобразно финансовите възможности, ще се търси и държавно финансиране по проекти", каза пред медии кметът на града доктор Христо Грудев.

Друг ремонт по уличната мрежа на Асеновград е този, на ул. „Поп Матей“. Ремонтиран беше участъкът между улиците „Александър Стамболийски" и „Захари Стоянов“. Положени са нови бордюри, тротоарни настилки, асфалтобетон.

Рехабилитация се осъществи и на ул. „Патриарх Евтимий“ в Асеновград. Там са поставени решетъчни дъждоприемни шахти и е изпълнено преасфалтиране. Стойността на проекта е в размер на 182 000 лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини