22 °C

Заместник-кметът инж. Петров ще открие учебната година в 2 училища

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Асеновград инженер Петър Петров ще открие учебната година в 2 асеновградски училища.

В 9:00 ч. утре ( 15.09.20 г. ) той ще даде старт на занятията в СУ "Свети Свети Кирил и Методий", а в 10:30 ч. - в СУ "Свети Княз Борис I".

Новата учебна година в училищата на територията на община Асеновград ще стартира присъствено при предварително определени условия. 

Всяко от учебните заведения на територията на община Асеновград е в готовност да започне новата 2020 г./2021 г. учебна година, като ръководството им е разработило индивидуален план за работа, съобразно общите указания, спуснати от компетентните институции.

Осигурени са всички необходими предпазни мерки за нормално протичане на учебния процес.

Образователният процес в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" и СУ "Свети Княз Борис I" ще се провежда на двусменен режим. Учениците във всички останали училища ще учат в една смяна.

Някои от учебните заведения ще проведат тържества за 1-ви, 5-ти и 8-ми клас, или в комбинацияя, като се спазват всички противоепидемични мерки.

Останалите ученици ще започнат занятия стъпаловидно по график в различен час така, че да не се получи застъпване на ученическите потоци.

По този начин ще се осигури струпване на по-малко деца и младежи в коридорите на учебните заведения, както при започване на образователния процес, така и в междучасията.

Училищата в Асеновградско са предвидили и обособили стая за изчакване на родител от ученик, в случай на необходимост.

На територията на Асеновград функционират общо 15 учебни заведения, от които 13 общински и 2 държавни. 

Общо 518 първокласници ще прекрачат прага на училището тази година. 

Началните часове на откриването на учебната година в заведенията на територията на общината са както следва :

ОУ "Ангел Кънчев" - Асеновград - 10:00 ч.  - 60 първокласници

ОУ "Отец Паисий" - Асеновград - 09:00 ч. - 44 първокласници

ОУ "Христо Ботев" - Асеновград - 09:00 ч. - 69 първокласници

ОУ "Петко Каравелов" - Асеновград - 09:00 ч. - 104 първокласници

ОУ "Никола Вапцаров" - Асеновград - 09:00 ч. - 62 първокласници

СУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Асеновград - 10:30 ч. - 37 първокласници

СУ "Свети Княз Борис I" - Асеновград - 10:30 ч. - 37 първокласници

ОУ "Панайот Волов" - Асеновград , квартал "Долни Воден" - 09:00 ч. - 28 първокласници

ОУ "Професор д-р Асен Златаров" - село Боянци - 09:00 ч. - 25 първокласници

ОУ "Отец Паисий" - село Мулдава - 09:30 ч. - няма първокласници

ОУ "Климент Охридски" - село Златовръх - 09.30 ч. - 10 първокласници

ОУ "Отец Паисий" - село Тополово - 09:00 ч. - 17 първокласници

ПГ по ХВТ "Свети Димитрий Солунски" - Асеновград - 09:30 ч.

ПГ "Цар Иван Асен II" - Асеновград - 09:00 ч. 

ПГ "Свети Патриарх Евтимий" - Асеновград - 09.30 ч.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини