5 °C

Заместник-кметът инж. Петров ще открие учебната година в 2 училища

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Асеновград инженер Петър Петров ще открие учебната година в 2 асеновградски училища.

В 9:00 ч. утре ( 15.09.20 г. ) той ще даде старт на занятията в СУ "Свети Свети Кирил и Методий", а в 10:30 ч. - в СУ "Свети Княз Борис I".

Новата учебна година в училищата на територията на община Асеновград ще стартира присъствено при предварително определени условия. 

Всяко от учебните заведения на територията на община Асеновград е в готовност да започне новата 2020 г./2021 г. учебна година, като ръководството им е разработило индивидуален план за работа, съобразно общите указания, спуснати от компетентните институции.

Осигурени са всички необходими предпазни мерки за нормално протичане на учебния процес.

Образователният процес в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" и СУ "Свети Княз Борис I" ще се провежда на двусменен режим. Учениците във всички останали училища ще учат в една смяна.

Някои от учебните заведения ще проведат тържества за 1-ви, 5-ти и 8-ми клас, или в комбинацияя, като се спазват всички противоепидемични мерки.

Останалите ученици ще започнат занятия стъпаловидно по график в различен час така, че да не се получи застъпване на ученическите потоци.

По този начин ще се осигури струпване на по-малко деца и младежи в коридорите на учебните заведения, както при започване на образователния процес, така и в междучасията.

Училищата в Асеновградско са предвидили и обособили стая за изчакване на родител от ученик, в случай на необходимост.

На територията на Асеновград функционират общо 15 учебни заведения, от които 13 общински и 2 държавни. 

Общо 518 първокласници ще прекрачат прага на училището тази година. 

Началните часове на откриването на учебната година в заведенията на територията на общината са както следва :

ОУ "Ангел Кънчев" - Асеновград - 10:00 ч.  - 60 първокласници

ОУ "Отец Паисий" - Асеновград - 09:00 ч. - 44 първокласници

ОУ "Христо Ботев" - Асеновград - 09:00 ч. - 69 първокласници

ОУ "Петко Каравелов" - Асеновград - 09:00 ч. - 104 първокласници

ОУ "Никола Вапцаров" - Асеновград - 09:00 ч. - 62 първокласници

СУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Асеновград - 10:30 ч. - 37 първокласници

СУ "Свети Княз Борис I" - Асеновград - 10:30 ч. - 37 първокласници

ОУ "Панайот Волов" - Асеновград , квартал "Долни Воден" - 09:00 ч. - 28 първокласници

ОУ "Професор д-р Асен Златаров" - село Боянци - 09:00 ч. - 25 първокласници

ОУ "Отец Паисий" - село Мулдава - 09:30 ч. - няма първокласници

ОУ "Климент Охридски" - село Златовръх - 09.30 ч. - 10 първокласници

ОУ "Отец Паисий" - село Тополово - 09:00 ч. - 17 първокласници

ПГ по ХВТ "Свети Димитрий Солунски" - Асеновград - 09:30 ч.

ПГ "Цар Иван Асен II" - Асеновград - 09:00 ч. 

ПГ "Свети Патриарх Евтимий" - Асеновград - 09.30 ч.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини