С 528 първокласници започна учебната година в Асеновград

Изображение 1 от 2

    Децата, прекрачили за първи път училищния праг днес в Асеновград, са само с три повече от миналата година. Първокласници ще огласят класните стаи и в Боянци, Мулдава, Златовръх и Тополово.

    Общо учениците в общинските училища през учебната 2019/2020 ще са 5545, от тях 250 са деца в подготвителни групи. Учебните и детски заведения разполагат с квалифицирани 515 учители, а бюджетите на училищата поемат обезпечаването и на 136 души непедагогически персонал.

    Десетте общински детски градини пък посрещнаха днес 1886 малчугани. Родителите им разчитат на 145 подготвени педагогически кадри и още 132-ма души непедагогически персонал.

    20 на брой са предвидените за тази учебна година маломерни паралелки, за които ще бъде необходимо дофинансиране от бюджета на Общината в размер на близо 38 хил. лв. Маломерни паралелки ще има в училищата в Долни Воден, Мулдава, Златовръх и Тополово и една паралелка от 11 ученици в ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски”.

    Кметът Емил Караиванов присъства на откриването на учебната година в гимназиите „Св. св. Кирил и Методий” и „Св. княз Борис I”, включени в проект за реконструкция и рехабилитация на дворните пространства.

    Поздравителни адреси от негово име получиха педагогическите екипи на всички общински училища.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини