Засилено присъствие на униформени по пътищата до вторник

Пътната полиция засилва присъствието на униформени по пътищата от утре до вторник, заради празничните дни. АПИ ще спре ремонти, които не са спешни.

От МВР оповестиха още, че напоследък се забелязва все по-голяма изнервеност при шофьорите и това води до повече катастрофи. Затова от пътната полиция призоваха да се тръгва по-рано. Само вчера има четирима загинали по пътищата.

Един от съветите, за да не се получават тапи на магистралите, е да се ползва и пътят между София и Ботевград, а не само магистрала "Хемус".

Акцията на полицията, започнала вчера, продължава до 24 септември. Ще се следи за отнемане на предимство, както и къде пресичат пешеходци. Ще се анализира и трафикът в градовете.

През последните дни са глобени над 90 пешеходци за неправилно пресичане. Други 30 шофьори са глобени, че са отнели предимство на пешеходци, а още 60 шофьори са санкционирани за преминаване на червено. Последните данни са само за няколко дни от три града в страната.

През миналата седмица с камерите са установени над 10000 нарушения. Отделно от тях са издадени още 8000 актове и фишове за друг тип нарушения.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ха
    Ханко
    2 -1
    17:38, 17 сеп 2020
    Общинският и зам областният непременно да се включат в тази полицейска акция, раздавайки ограмотителни брошурки на шофьорите. Както се видя вчера, много са добри в това просветителско начинание.
  • 2
    Xx
    XXII
    7 -1
    19:07, 17 сеп 2020
    Заптиетата отново са впрегнати на амбразурата на Шайката.
  • 3
    Да
    Дамян
    2 -4
    19:22, 17 сеп 2020
    Каква шайка ,бе човече.Не виждаш ли каква анархия е по пътя . Никой не спазва закона за движение, избиваме се по пътищата от простотия , алкохол , дрога и мания за безсмъртие. Само че не сме безсмъртни , а сме тъпи.
    • Да
      Да го
      2 -2
      22:50, 17 сеп 2020
      Дамян да го дух.ш !
Последни новини