Григор Димитров продължава на Ролан Гарос след победа над Андрей Мартин

Ракета номер 1 на България при мъжете Григор Димитров се класира за третия кръг на Ролан Гарос. Българинът отстрани Андрей Мартин след трисетова победа 6:4, 7:6, 6:1.

Българинът срещна корава съпротива от словака, който е 102-ри в ранглистата, но се би за шанса си срещу световния №20.

Димитров рядко излизаше от "трета скорост" в сблъсъка, продължил 2 часа и 17 минути. Това определено не бе лимитът на възможностите на Гришо, който запази и сили за следващия бой в Париж.

Не се мина без колебания и малки моменти на притеснение за българина, който обаче изпълни целта и стигна третия етап на надпреварата, на който отпада неизменно в последните три години. Сигурно е вече, че той няма да загуби точки за ранглистата и може само да спечели актив при нова победа.

Слънцето днес се показа над кортовете в Париж. Този път мачът на Димитров мина без вода, но с вятър над корта "Симон Матийо", трети най-значим в комплекса.

Мачът започна с възможности за пробив и за двамата тенисисти в първите сервис геймове на съперника им, но до такъв не се стигна. Все пак Димитров първи успя да спечели подаването на Мартин, като това се случи в седмия гейм и така той поведе с 4:3 гейма.

В десетия гейм българинът трябваше да спасява брейкбол за 5:5 и веднага след отразяването му успя да затвори първата част на двубоя с 6:4.

Най-голяма съпротива Мартин оказа във втория сет. Тогава словакът поведе с 4:1 гейма, но се стигна до изравняване при 4:4. Последва ново равенство при 6:6 гейма, но в тайбрека по-здравите нерви бяха за българина, който с три минипробива спечели със 7:5 точки.

Спечелването и на втория сет окрили българския представител и той затвори мача с 6:1 гейма в третия сет след общо 2 часа и 17 минути игра.

За Димитров това ще бъде пето участие в третия кръг на Откритото първенство на Франция, като досега той никога не е преодолявал тази фаза. В следващия кръг негов съперник ще бъде победителят от мача между канадеца Денис Шаповалов и испанеца Роберто Карбайес Баеня.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини