Общо 90 деца и семействата им участваха в кампанията "Заедно през първите 7"

Приключи организираната от община Асеновград и Център за ранно детско развитир ( ЦРДР ) кампания "Заедно през първите 7". 

В нея се включиха всички 90 деца и техните семейства - потребители на услуги в центъра.

Кампанията акцентира върху значението на първите седем години от живота на подрастващия като най-важните за неговото развитие.

Специалистите призоваха родителите и децата заедно да изминат пътя на израстването, да общуват чрез играта и взаимодействието, да споделят своите чувства и емоции. 

Акцент се постави на съвместните преживявания и всяко от семействата получи материали, определени като подходящи за възрастта на детето. 

Кампанията се проведе с реализирането на три инициативи в рамките на три месеца.

Началото бе поставено през юли 2020 г. с включването на семействата и най-малките потребители на услуги - бебетата. За всяко от децата на възраст от 0 до 1,5 години бе предоставен пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето, включващ памперси, адаптирано мляко, суха млечна каша, шише с биберон, детски шампоан и хигиенни кърпи за деца. 

Втората инициатива продължи през август с участието на родителите и децата на възраст от 2 до 6 години. Всяко семейство получи материали за подкрепа на образователното, емоционалното и познавателеното развитие на децата и стимулиране на съвместните преживявания чрез общуване с детето.

През септември стартира и финалната трета инициатива, която бе насочена към най-големите деца сред потребителите - 6-годишните и 7-годишните. 

Всяко от тях получи материали и пособия за започване на училище - раница, несесер с принадлежности, тетрадки, флумастери, моливи, цветни блокчета, блокче за рисуване, бои и други. Децата бяха подготвени за подготвителните и училищни занимания в новата за тях образователна среда. 

Проект "Център за ранно детско развитие - Асеновград" се реализира от община Асеновград съгласно договор за безъвзмездна финансова помощ №BG05M9OP001-2.004-0037-C01 по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ : BG05M9OP001-2.004 "Услуги за ранно детско развитие" на Оперативна програма " Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини