18 °C

БЧК - Асеновград започва раздаването на храни на нуждаещи се

От 07.10.20 г. до 31.11.20 г. от 09:00 ч. до 13.00 ч. в пункта на улица "Цар Иван Асен II" №76 ( Шах клуба ) в Асеновград ще се раздават хранителни продукти по оперативна програма от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани на различни основание от дирекциите "Социално подпомагане" и включват следните категории :

- лица и семейства, подпомагани по наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2018 г./2019 г. 

- майки ( осиновителки ), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл.8, ал.1 и ал.5 от Закона за семейните помощи за деца ( ЗСПД ) към август 2020 г.

- лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл.10а от ЗСПД за учебната 2019 г./2020 г.

- лица с над 90 на 100 степен на увреждане с определена чужда помощ и ниски доходи от пенсия ( до 363 лева ), които получават месечна финансова подкрепа по реда на чл.70 от Закона за хората с увреждания ( ЗХУ ) към месец август 2020 г. 

- лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл.8д от ЗСПД към месец август 2020 г. 

- лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето ( ППЗЗД ) към месец август 2020 г., а по отношение на еднократните помощи - за периода от 01.01.20 г. до 31.08.20 г.

- лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, както и такива, получили финансова подкрепа във връзка с COVID-19, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл.16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане  ( ППЗСП ) , въз основа на установено индивидуално ниво на материално лишение за периода от 01.01.20 г. до 31.08.20 г. 

Общото тегло на един хранителен пакет е 22,710 кг. В него се съдържат 16 вида хранителни продукти : пшенично брашно - 3 кг., ориз - 1 кг., спагети - 1,5 кг., лютеница - 0.500 кг., зелен фасул ( консерва ) - 2,400 кг., домати ( консерва ) - 1,600 кг., зелен грах - 1,600 кг., гювеч ( консерва ) - 1, 600 кг., конфитьор - 0,500 кг., говеждо месо ( консерва )- 0,300 кг., говежди кюфтета ( консерва ) - 0,600., пиле фрикасе ( консерва ) - 0,600 кг., риба ( консерва ) - 0,510 кг., захар - 3 кг., леща  - 1 кг., олио - 3 литра.

Едночленните и двученните семейства ще получат по един хранителен пакет, а тричленните и по-големите семейства - по два. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини