Градският плувен комплекс с близо 9 000 лева печалба въпреки ограниченията

Градският плувен комплекс в Асеновград реализира печалба от 8 663 лева въпреки затруднените условия, възникнали от разпространението на коронавируса и съкратения сезон.

Общо приходите на общинския плаж към 30.09.20 г. възлизат на 72 258 лева при заложен предварителен план - 70 000 лева.  От справката става ясно,че същият е преизпълнен.

Приходите от 543 продадени карти за сезон 2020 г. възлизат на 10 515 лева, а от единични посещения - 47 285 лева. Броят на посетителите за периода е около 15 000 души.

Разходите на комплекса за изминалия летен сезон са в размер на 63 595 лева. В тях се включват сметки за електроенергия и вода, такса "смет", осигуровки и заплати на персонала и други.

Припомняме, че в сравнение с миналата година постъпленията са по-малко, което се дължи на намаляване капацитета на обекта. 

През цялото време басейнът работеше на 50 % запълняемост съгласно разпоредбите на Министерството на здравеопазването по отношение на въведената извънредна епидемична обстановка.

Също така той стартира дейността си с месец по-късно в сравнение с 2019 г. заради ограниченията, свързани с коронавируса.

Във връзка със спазване изискванията за недопускане разпространението на COVID-19 бе увеличена и числеността на персонала в комплекса.

През сезона са подадени няколко жалби и сигнала, на което е отговорено в срок, и своевременно са предприети необходимите мерки за отстраняване на нередностите.

Официалното закриване на сеозна за общинския басейн се проведе с игра за най-малките, които трябваше да уловят шарани, пуснати във водата. 

Градският плувен комплекс приключи работата си без инциденти. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини