Около 40 камери за видеонаблюдение са поставени на възлови места в Асеновград

Общо около 40 са камерите за видеонаблюдение на територията на Асеновград. 

Ангажиментът по разходите за тяхната поддръжка, електрозахранване, осигуряване на интернет, текущи ремонти и други е на общината. 

Изключение е отстраняването на проблем, ремонт или замяната на дефектирали части и устройства, както и транспортирането на техниката от месторазположението при възложителя до оторизирания сервиз и обратно, в рамките на 24-месечния гаранционен срок. Тогава разходите за посочените дейности се поемат от изпълнителя. 

С последния договор, който е подписан през юни тази година и е на стойност 61 840,73 лева с ДДС, са поставени девет нови камери. Услугата включва устройства и оборудване, доставка и монтаж, както и осигуряване на хардуерни и софтуерни компоненти. 

Видеонаблюдението е разположено на възлови кръстовища и пътни артерии, на входове и изходи на града, както и на места с концетрация на нарушения на обществения ред. Локациите са съгласувани с РУ - Асеновград.

Целта на поставените видеокамери е противодействие на престъпността и подпомагане работата на органите на реда.

За община Асеновград от първостепенно значение е сигурността на гражданите, поради което и поставянето на видеонаблюдение в града е от изключителна важност.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини