Община Асеновград предложи два варианта за запазване целостта на помощното спортно игрище

Изображение 1 от 2

    Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров, главният архитект Петко Прокопиев и експерти от общината проведоха две срещи със собственици на имоти, частично разположени на територията на помощното игрище при стадион "Шипка" в града. 

    Основната цел на продължаващите преговори е да се запази целостта на терена, за да може тренировките на спортистите от Асеновград да протичат необезпокоявано.

    Два са възможните варианти за разрешаване на казуса с реституираните земи в посочената зона. 

    Първият е собствениците на частта, навлизаща в самото игрище, да бъдат обезщетени, като се урегулира нов имот в пространството, разположено до съществуващата жилищна сграда там. А именно : да се обособи площта между входа на помощното игрище ( откъм стадиона ), съблекалнята и къщата до нея, без да възпрепятства достъпът за ползването им. 

    Вторият вариант е стартиране процедура по отчуждаване на земите.

    Това са двете единствени законови алтернативи, чрез които може да се реши проблемът. А частта, която попада извън зоната на помощното игрище, ще се урегулира заедно с другите имоти в ската - в посока тенис кортовете.

    Община Асеновград очаква собствениците да се консултират със своите юристи и да предложат варианта, който би ги удовлетворил.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини