Още една държава забрани TikTok

TikTok продължава да е едно от най-популярните мобилни приложения на планетата ни, като към септември месечните потребители на видео платформата наброяват над 800 милиона, сочат данни на Oberlo.

Още миналата година някои западни страни изразиха притеснения относно влиянието на приложението върху младежите, а малко по-късно се появиха сведения, че TikTok е "троянски кон" на Китай.

Така по-рано тази година Индия, където приложението е свалено над 610 милиона пъти, забрани TikTok на територията си, като подобна офанзива предприе и САЩ.

В Америка съдбата на TikTok продължава да зависи от това дали собствеността над платформата ще премине в ръцете на американска компания, след като приложението бе обявено за заплаха за националната сигурност

Съвсем наскоро Пакистан се превърна в поредната страна, която забранява TikTok, но не заради съображения за сигурност, а заради "неморалното си и неподходящо" съдържание.

Телекомуникационните служби в Пакистан съобщиха в отворено писмо, че са дали възможност на TikTok да подобри модерирането на съдържанието, така че да се елиминират считаните за неморални постове.

Това обаче не се е случило и на страниците на правителството се появи съобщение, че от девети октомври приложението ще бъде блокирано, като властите цитират оплаквания от "различни сегменти на обществото".

От TikTok все още не са коментирали новите разпоредби.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини