Нива с марихуана и сушилно помещение са открити от полицейски служители в село Югово

Изображение 1 от 2

    Четирима мъже и една жена са задържани за отглеждане и държане на марихуана с цел разпространение при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР - Пловдив. 

    Акцията е преминала под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив, като в нея са участвали служители на РУ - Асеновград и сектор "Специализирани полицейски сили".

    На 14 октомври 2020 г. в землището на с. Югово, община Асеновград полицейски служители извършили проверка в нива и установили засети 78 зелени растения с различна височина, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисково наркотично вещество - марихуана. 

    На мястот оса били намерени туба с кафеникава течност, бензинова помпа, мобилни телефони и метална мелница. 

    Впоследствие са извършени претърсвания и изземвания на различни места и адреси в землището на с. Югово, с.Горнослав и гр.Асеновград, като са били открити и иззети още около 3 кг. зелена листна маса на глави - марихуана, в процес на сушене, 11 стръка зелена листна маса - марихуана и 11 съцветия, които били наскоро откъснати и подготвени за последваща обработка, както и няколко чанти и чували с нарязан тютюн и такъв на листа. 

    Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив към наказателна отговорност са привлечени пет лица - четирима мъже и една жена, за държане на марихуана с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила - престъпления по чл. 354а, ал.1 и по чл. 354в от НК.

    Четирима от обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. По преценка на наблюдаващия прокурор ще бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража"  спрямо някои от тях .

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини