Община Асеновград ще извърши оглед на протеклия покрив на спортна зала "Асеновец"

Ръководството на община Асеновград се запозна със ситуацията в спортна зала "Асеновец", възникнали при последния дъжд през изминалата седмица. 

Покривът на сградата е прокапал, като е установено, че не са нанесени поражения върху имуществото.

Предстои да бъде извършен оглед от експерти от общината, който ще установи причината за прокапването. 

Последният ремонт на покривната конструкция е извършен през 2016 г., който може да се окаже, че е бил неефективен.

През 2014 г. е имало планове за цялостна реконструкция на залата, но те не са били реализирани. 

Ремонтът на покрива преди четири години е струвал приблизително 36 000 лева. При предаването на обекта от фирмата изпълнител представители на клуба също са присъствали и са се подписали в протокола, че всичко е направено качествено. 

Приоритет на община Асеновград е здравето на подрастващото поколение и общинското ръководство ще направи всичко възможно жителите на града да имат подходящи условия за спорт занапред. 

Припомняме, че община Асеновград вече приключва ремонт на стадион "Шипка". Предстои да се кандидатства за сумата от 100 000 лева пред Министерството на младежта и спорта ( ММС ) за обзавеждане  на спортната зала по вдигнане на тежести.

Текат процедури по избор на изпълнител на три спортни зали - към ОУ "Петко Каравелов" и ОУ "Ангел Кънчев" в Асеновград, както и към ОУ "Отец Паисий" в село Тополово. Финансите за реализиране на тези проекти е изцяло държавно.

В общината над 1 000 деца са картотекирани като професионални спортисти и участват в първенства. 

Въпреки пандемията от коронавирус и икономическата криза, както и задълженията в размер на около 5 700 000 лева, които общинската управа наследи и трябва да върне до края на 2020 г., средствата за спорт на асеновградските клубове не са спрени.

Те се разпределят спрямо постиженията и отличията на спортистите съгласно действащите разпоредби. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини