Лятиф Расим беше избран единодушно за общински председател на ДПС в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Лятиф Расим единодушно бе избран за председател на общинската организация на ДПС в Кърджали за следващите три години. Той бе единствен кандидат за поста. Получи подкрепата на 221-те делегати на 10-ата редовна общинска отчетно-изборна конференция на ДПС-Кърджали, която се проведе в салона на театъра в областния град при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

    Гости на форума бяха зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, народните представители АдленШевкед и Ерол Мехмед. Тук бяха още кметът на община Черноочене Айдън Осман и председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер.

    „Искам първо да ви благодаря за единодушната подкрепа. Основната ми цел, като  председател на общинската структура на ДПС в Кърджали, ще бъде да запазя това единство и съгласие, което виждам тук в тази зала“, заяви Лятиф Расим, непосредствено, след избирането му на ръководния пост. Преди това той представи обширен отчет за дейността на общинската партийна организация. „Въпреки трудностите, ние спечелихме всичките 4-ри избори, които се проведоха по време на изминалия период с убедителни победи в един много труден и решаващ за партията ни период. Благодаря ви, че бяхме единни и сплотени. Убеден съм, че това ще продължи и ще бъде гарант за демократичността и неделимостта на ДПС в община Кърджали. Няма да позволим да ни разединят, а ще продължаваме да сме заедно. Успехът винаги е гарантиран, когато сме заедно“, заяви в края на своя отчет Лятиф Расим.

    В своето обръщение към присъстващите в залата зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис заяви, че Лятиф Расим е поел общинската партийна организация на ДПС в един много труден момент. „Всички заедно през последните години доказахме и показахме, че Кърджалийската общинска структура на ДПС е една голяма организация, с голямо сърце, с голяма енергия и големи възможности“, заяви заместникът на Мустафа Карадайъ.

    Областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан подчерта, че

    през изминалия период всички заедно са изживели един от най-трудните периоди от живота на партията. „Трудните периоди ни учат на мъдрост, закаляват ни, ставаме по-силни, ако ги преодолеем. Ние, успяхме с усилията на всеки един човек, не само в тази зала, но и извън нея. Кърджалийската организация може много повече. Моят призив е да търсим диалога в решаването на проблемите. Да се уважаваме и да знаем какво целим и да работим за целта“, заяви инж. Изет Шабан.

    Народният представител Ерол Мехмед отбеляза, че за него е отговорност да застане пред най-голямата общинска партийна организация на ДПС в областта. „Тази година ДПС навърши 30 години от създаването си. Това са 30 години усилия иборба за свобода и демокрация. 30 години любов към партията, защото това е силата, която ни обединява.Това е партията, която ни сближава, сплотява, но  ни свързва и с 4-те краища на страната ни“, заяви Ерол Мехмед.

    Делегатите избраха нов 39-членен Общински съвет на ДПС. Общинската конференция излъчи и 121 делегати за областната конференция на ДПС, която ще се проведе в средата на ноември. Излезе и с решение на предстоящата 10-ата Национална конференция да бъде издигната кандидатурата на Мустафа Карадайъ за председател на ДПС.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пе
      Петър
      1 0
      10:53, 18 окт 2020
      Може само шофьор на Асан!
    • 2
      Ос
      Осман
      1 0
      11:02, 18 окт 2020
      Новите комунисти! Честито Кърджали! Лошото е, че са полуграмотни и неграмотни! Докога ще ги търпим?
    • 3
      Ру
      Румен
      0 0
      11:33, 18 окт 2020
      С каква купена диплома е?
    • 4
      Ка
      Камен
      1 0
      12:49, 18 окт 2020
      Стари зависимости М. Б. и Г. К с кликата от ДПС
    • 5
      Ан
      Ангел
      1 0
      13:15, 18 окт 2020
      Срам и позор за демокрацията, за Кърджали! Чалга човек,посредствен както беше крадеца на 3 милиона мюмюн Али, човека на х. азис
    Последни новини