Дивата Азия по Viasat Nature, австралийски тандеми по Viasat Explore през ноември

Австралийски двойки (рубрика) по Viasat Explore
От понеделник до петък всяка седмица от 2 ноември, в 22:45

По земя, въздух и вода, това са най-всеотдайните, трудолюбиви хора в Океания, които вършат работа, с която ние не можем или не бихме се заели. Част от нас обаче биха си запазили еднопосочен билет, за да преживеят авантюрите на златотърсачите, лова на омари и залавянето на бикове. А кой не би искал да вземе участие в строежа на една от най-големите метро транспортни системи в света?

Гледайте „Австралийски ловци на омари“, „Австралийски търсачи на злато“ и премиерния „Австралийски ловци на бикове“ по Viasat Explore

Австралийски ловци на бикове
Започва от вторник, 3 ноември, в 23:00 ч.
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Година: 2020

Всяка година по време на сухия сезон шепа смели мъже и жени изкарват прехраната си, като залавят диви бикове. Около 300 000 диви бикове и биволи се скитат из австралийската пустош. Ако не бъдат заловени, те се превръщат в напаст и затова има специални програми за тяхното унищожаване. Залавянето им не само облагодетелства околната среда, но е и огромна индустрия, особено за австралийските аборигени. 

Всичко започва от въздуха, докато ловците на бикове летят с хеликоптери над пустошта в търсене на диви бикове и биволи. След това сключват сделка със собственика на земята - в замяна на достъп до земята, ловците на бикове ще поделят печалбите от продажбата на биковете на пазара за добитък. Става дума за огромни печалби, тъй като стойността на биковете е над 150 млн. долара. 

Това е една от най-опасните професии на Земята, с поемане на много рискове, шанс за голямо възнаграждение и постоянно сключване на сделки.

Дивата Азия (рубрика) по Viasat Nature
Всяка неделя през ноември от 8 ноември, в 16:00

Азия - най-населеният континент на Земята, се простира на повече от 44 млн. кв. км. Там се намират някои от най-гъсто населените райони на Земята, наред с обширни необитавани територии. В Азия живеят хора от различен произход, с различно поведение, политика и култура - и също толкова разнообразна дива природа. С помощта на подбраните заглавия изследваме как пейзажите, градовете и хората в Азия си взаимодействат и оказват влияние на животните, които също обитават континента.

Дивото Токио
Неделя, 8 ноември, в 16:00 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Година: 2019

38-те млн. жители на Токио - най-големия, оживен и гъсто населен метрополис на планетата, споделят територията с изненадващо голям брой от диви животни. От красивите бронзовки в храмовите светилища на града, през рибарките по покривите и костурите, завръщащи се в река Тама, до мечките, маймуните и японските енотовидни кучета, които пируват в забравени овощни градини в планинските гори на Окутама - документалният филм разкрива силата на природата в столицата на Япония.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини