Григор Димитров надви Циципас

Григор Димитров е четвъртфиналист на турнира във Виена, след като постигна победа над петия в света Стефанос Циципас - 6:7 (5), 6:4, 6:3. Това е най-големият успех на българина през 2020 г., който дотук нямаше победа над играч от Топ 10 през сезона.

Срещата във Виена продължи 2.15 часа.

Това беше едва втори мач между Димитров и гръцкият му съперник, като българинът успя да си върне за загубата на "Ролан Гарос" преди по-малко от месец.

В следващия кръг Димитров ще срещне Даниел Еванс от Великобритания. Той се справи с представителя на домакините Юрий Радионов след 7:5, 6:3. Срещу британеца Димитров има положителен баланс с три успеха в четири срещи.

Димитров успя да излезе от тежка ситуация в мача, след като загуби първия сет след тайбрек, в който водеше с 5:0.

"Въпреки първия сет продължих да вярвам, да съм позитивен. Винаги трябва да си подготвен и мисля, че се фокусирах над важните неща в мача. Надявам се да имам достатъчно време да се възстановя за следващия си мач", каза Димитров след срещата.

Циципас записа 15 аса, но това не му помогна да се поздрави с успех. Димитров от своя страна завърши с пет аса, но и пет двойни грешки. Българинът обаче беше с 36 уинъра и 27 непредизвикани грешки, което наклони везните в негова полза.

В първият сет резултатът се движеше гейм за гейм, като пробиви нямаше. Стигна се до тайбрек, в който Димитров бързо поведе с 5:0. Веднага последва срив в играта на българина, а Циципас се възползва. Той записа седем поредни точки взе сета 51 минути игра.

Драматично загубеният първи сет мотивира бившия №3 и той показа различна игра в следващите две части. Димитров направи ключов пробив в петия гейм на втората част, за да поведе. Българинът го затвори с 6:4 и вкара срещата в решаваща трета част.

В нея Циципас се пропука отново в петия гейм. Грешките от страна на петия в света зачестииха, а Димитров играеше на едно постоянно ниво. Той поведе с 5:3, след което записа още един пробив, за да затвори и срещата.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бр
    Браво
    1 0
    10:46, 30 окт 2020
    на Гришо.Само не разбрахме коя е мадамата ,която режисьорът постоянно показваше в ложата му и бурно го подкрепяше...
    • Го
      Гост1
      1 0
      11:18, 30 окт 2020
      Какво значение нали победи.
      С мадамата скоро ще разберем коя е!
  • 2
    Бо
    Борю
    1 0
    23:08, 30 окт 2020
    Гришо да победи?Това не е бъзик нали?Аз съм гадател и предричам,че в следващия двубой Гришо ще падне.Тоя Циципас сигурно е бил болен?
Последни новини