Baby Shark се превърна в най-гледаното видео на YouTube за всички времена

Baby Shark, вбесяващата за някои и завладяваща за други детска песничка, записана от южнокорейската компания Pinkfong, се превърна в най-гледаното видео досега в YouTubе.

Сега песента е гледана 7.04 милиарда пъти, изпреварвайки предишния рекордьор Despacito, латино поп хита от певеца Луис Фонси. Възпроизвеждано непрекъснато, това би означавало, че Baby Shark се излъчва непрекъснато в продължение на 30 187 години.

В основата на парчето, пуснато в YouTube през юни 2016 г., фигурира ремиксът на американска песен, осъществен от сеулската продуцентска компания Pinkfong. Успехът на хита в платформата бе повторен и в световните класации, като през януари 2019 г. той се класира на 32-ро място в ранглистата на сп. Billboard.

Има огромен брой вариации на основната идея, включително една версия, при която сърфистът губи ръката си от акулата, и друга, където главният герой умира.

Има и международни версии - включително френската Bebe Requin и германската Kleiner Hai (Малката акула), които станаха малък хит в Европа през 2007 г.

Англоезичната версия на песента има и специален танц.

Според тарифата на YouTube, Pinkfong са спечелили около 5.2 милиона долара само от стрийминг в YouTube.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини