От тази нощ започват проверки по заведенията в Асеновград

От тази вечер в Асеновград започват проверки на заведения за спазване на въведеното ограничено работно време - до 23:30 ч. 

За целта кметът доктор Христо Грудев издаде заповед за сформиране на работни групи, които ще извършват контрол на територията на общината. 

В тях са включени инспектори от Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" и РЗИ - Пловдив, както и представител на РУ - Асеновград. 

Кметската заповед е издадена във връзка с разпоредбите на Областния кризисен щаб - Пловдив. 

Работните групи ще извършват проверки в заведенията за хранене и развлечение - ресторанти, заведения за бързо обслужване, заведения за обществено хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове. 

Изключение правят само тези по чл.8 от Заповед №РД-01-626/27.10.20 г. на министъра на здравеопазването, която гласи : " Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито." 

Проверките ще продължат през целия период на въведените мерки.

При констатиране на нарушители ще бъдат предприети действия по ангажиране на административно-наказателна отговорност. 

Днес, 06.11.2020 г., до всички заведения на територията на община Асеновград, които са заявили, че ще работят с удължено работно време, са изпратени уведомителни писма. Обектите са общо 14 на брой.

На собствениците е предоставено решението на Областния кризисен шаб -Пловдив с цел да бъдат запознати с въведените ограничителни мерки.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини