Асеновградската община ще кандидатства за реновиране на читалището и библиотеката в града

Община Асеновград ще кандидатства с проект "Културна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище "Родолюбие", гр.Асеновград".

Проектното предложение предлага общо функционално-пространствено решение за подобряване на енергийната ефективност и функционалност на сградата, както и повишаване на ефективността на трудовия и творчески процес. 

Предвижда се изпълнение на следните видове строително-монтажни работи  - подмяна на съществуващата дограма, подмяна на ВиК инсталация ( вътрешна сградна ), ремонт на съществуващи санитарни възли и изграждане на нови, подмяна на електроинсталация, въвеждане на енергоспестяващо осветление, структурно окабеляване, сигнално-охранителна инсталация, подмяна на пожароизвестителна инсталация, подмяна на мълниезащитна и заземителна инсталация, подмяна/модернизация на климатична инсталация, подмяна на отоплителна и вентилационна система, ремонт на зрителната зала, подмяна на настилки, осигуряване на достъп в неравностойно положение.

Общинската администрация също така ще кандидатства за финансиране и с проект "Културна инфраструктура" - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на библиотека "Паисий Хилендарски", гр. Асеновград".

Строително-монтажните работи от проектното предложение са пряко насочени към повишаване енергийната ефективност на сградата.

Прогнозната стойност на двата проекта е общо около 3,6 милиона лева. 

Очаква се същите да стартират в средата на 2021 г. А крайният срок за реализиация е декември 2023 г. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини