МВР : Нека се учим и възпитаваме да сме внимателни на пътя!

В Деня за възпоменание жертвите на пътя Министерството на вътрешните работи с призив към всички граждани:

"Уважаеми съграждани,

Днес, на 15.11.20 г., светът за 15-ти път се обедини от една и съща кауза – да се съхрани човешкият живот и да се отдаде почит на всички, които са го загубили в катастрофи на пътя.

Решението от 2005 г. на Генерална асамблея на Организацията на обединените нации (ООН) - всяка трета неделя на месец ноември да бъде Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - отговаря на днешните търсения на по-сигурни пътища, по-безопасни превозни средства и по-умели и отговорни водачи, пешеходци и пътници.

Всеки ден по пътищата на страната в движението се включват хиляди участници, за да стигнат до училището, службата, залата за тренировка, мястото за разходка и почивка и за да се върнат у дома.

И всеки ден всички ние, забързани и увлечени от трафика, не забелязваме другите бързащи, ставаме невнимателни и се превръщаме в жертва на собственото си поведение.

Само за 2019 г. в 6 730 пътнотранспортни произшествия (ПТП) са ранени 8 499 души и са загинали 628 участници в движението по пътищата на страната.

Затова от самите нас зависи да намерим верния път към опазването на здравето и живота.

Ние сме част от света и нашите усилия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм допълват глобалните решения, насочени към забавяне на скоростта и отделяне на повече време за възприемане на света около нас и в нас.

Нека заедно продължим по пътя на отговорния избор за движение със съобразена скорост, извършване на умели маневри, които не поставят хората в риск, и даване предимство на живота.

Нека се обърнем към себе си, към близките си и към вярата и си дадем надежда за дни без произшествия на пътя, за сигурност и за живот.

Нека се движим безопасно!

Нека се учим и възпитаваме да сме внимателни на пътя!

Нека безопасността на движението по пътищата бъде наша отговорност!"

Христо Терзийски
Министър на вътрешните работи на Република България

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини