Директорът на ОУ "Петко Каравелов" загуби битката с COVID-19

Директорът на ОУ "Петко Каравелов" Христо Андонов загуби битката с COVID-19, това съобщиха негови колеги в социалните мрежи. 

Андонов се e лекувал вкъщи с антибиотик, тъй като сиптоматиката му го позволявала.

Във вчерашния ден обаче състоянието му внезапно се е влошило и той е изгубил битката срещу болестта. Не е имал съпътстващи заболявания.

Няколко часа по-късно е починала и неговата майка, която е била настанена в болница за лечение, също с установен коронавирус.

Погребението ще се състои днес (20.11.20 г.) в тесен семеен кръг. Кът за поклонение е обособен в двора на ОУ „Петко Каравелов“  при пилоните със знамената,  откъм входа от страната на болницата. Всеки може да положи цветя.

От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев венец ще поднесе заместник-кметът по хуманитарните дейности на общината инженер Петър Петров.

В учебното заведение е обявен Ден на траур днес и занятия няма да се провеждат, а флагът на България там ще бъде спуснат наполовина.

Христо Андонов е роден на 07.10.1970 г. От септември 1995 г. работи като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“.

От 2005 г. до момента бе директор на същото учебно заведение. Той беше и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград.

Училищният директор беше член на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса COVID-19.

"Понякога човек е безсилен пред изпитанията на живота!

Трудно е да приемем, когато близки хора си тръгват, без да имаме възможността да се сбогуваме един с друг.

Искам да изкажа най-искрените си съболезнования на семейството на Христо Андонов – директор на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград – отличен професионалист и истински добър човек.

Поклон пред паметта му!"

Това написа кметът на Асеновград д-р Христо Грудев в профила си във фейсбук. 

Екипът ни изказва искрени съболезнования на семейството и близките!
 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини