Лафуркаде, Росалия и Карлос Вивес триумфират на наградите "Грами" за латино музика

Година след като Росалия направи исторически пробив като първата соло изпълнителка, която спечели от 13 години водещата награда "Грами" за латино музика, мексиканката Наталия Лафуркаде последва примера й и бе големият победител в шоуто за 2020 г., съобщи Асошиейтед прес.

Мексиканската певица спечели в категорията албум на годината с "Un Canto Por Mexico, Vol. 1." Лафуркаде получи три награди и заедно с Росалия и Карлос Вивес има най-много призове.

Тя не присъства на церемонията, излъчвана на живо от Юнивижън. Повечето от изпълненията в шоуто бяха предварително записани заради пандемията от новия коронавирус. На церемонията нямаше публика, нито червен килим, а при изпълненията на живо някои от музикантите и танцьорите излизаха на сцената с предпазни маски.
Лафуркаде спечели също в категорията най-добра алтернативна песен с "En Cantos'' заедно с айЛи и взе приза за най-добра регионална песен с "Mi Religion".

Испанската певица Росалия подели наградите за най-добра ърбан песен и за най-добро ърбан фюжън изпълнение с хита "Yo X Ti, Tu X Mi'' с Осуна. Тя спечели и награда за късометражно музикално видео за "TKN'', в което участва Травис Скот и помогна на рапъра да се окичи с "Грами" за латино музика.

Преди Росалия, Шакира бе първата соло изпълнителка, спечелила наградата за албум на годината с "Fijacion Oral Vol. 1.'' през 2006 г.

Бед Бъни, който имаше девет номинации, се наложи за най-добро регетон изпълнение за "Yo Perreo Sola". Джей Балвин получи наградата "Грами" за най-добър ърбан албум за "Colores." Балвин имаше общо 13 номинации, като се състезаваше сам със себе си в някои от категориите. В подобна позиция бе и Бaд Бъни.

Рики Мартин спечели в категорията за най-добър поп вокален албум с "Pausa". Алехандро Санс бе удостоен с наградата за запис на годината за втора поредна година благодарение на "Contigo".

Водещи на церемонията бяха номинираната за награда "Оскар" актриса Ялица Апарисио, актрисата и певица Ана Бренда Контрерас и салса изпълнителят Виктор Мануел, който зае мястото на Карлос Ривера. Певецът се самоизолира заради контакт със заразен с новия коронавирус. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини