Японско дълго дишане за бързо стопяване на мазнините в корема

Наднорменото тегло и затлъстяването могат да ви изложат на риск от редица заболявания като диабет, поликистозни яйчници, тиреоидит на Хашимото, още в ранна възраст. Коремните мазнини не само изглеждат неприятно, но също така създават опасност за липидни нарушения на кръвта и сърдечно-съдови заболявания.

Не се опитваме да ви изплашим, а само да ви информираме за рисковете за здравето, свързани с наднорменото тегло, затлъстяването и излишните мазнини, натрупани в областта на талията, и че трябва да предприемете бързи действия, за да решите проблема.

С тренировки и правилно хранене можете да постигнете много за отслабването, но коремните мазнини са доста упорити и е необходимо за тях да се вземат допълнителни мерки. В последните години започна да се налага един много интересен японски метод за дълго дишане, който носи изумителни резултати.

Случайно открита от японският актьор Мики Риосуке, тази изключително интересна техника му помага да отслабне с цели 13 килограма и да свали 12 сантиметра от талията си, и то само в рамките на няколко седмици. Всъщност, това отслабване е просто страничен резултат от упражнението, което му е било предписано като средство за облекчаване на болките му в гърба от неговия лекар, отнемащо му само по 2 минути на ден.

Риосуки нарича метода „диета на дългото дишане“. Техниката се състои в заемане на определена позиция, като се поема въздух за 3 секунди, а след това силно се издиша за 7 секунди.

Повечето европейски лекари са „За“ използването на дихателни техники при отслабването, обяснявайки тяхната ефективност по следния начин: мазнините са съставени от кислород, въглерод и водород. Когато кислородът, който вдишвате достигне до мастните клетки, той ги разделя на отделните им компоненти. Ето защо, колкото повече кислород използва тялото, толкова повече мазнини ще изгори.

Как се изпълнява дихателната техника?

Правете японската техника за дълго дишане между две и десет минути всеки ден! Освен, че помага да загубите бързо мазнините в областта на корема, тя може да укрепи мускулите в горната част на тялото ви и да реши проблемите с болките в долната част на гърба. Ето и стъпките, които трябва да следвате, за да се възползвате напълно от нейната ефективност:

Изправете се и поставете единия крак пред другия, като петата се докосва до върха на пръстите и самите пръсти на двата крака са леко насочени навън!

  • Стегнете седалищните си мускули и прехвърлете тежестта на тялото ви върху задния крак!
  • Започнете да вдишвате бавно за 3 секунди, повдигайки ръцете си над главата!
  • След това издишайте енергично за 7 секунди, стягайки всички мускули в тялото си!

В допълнение към изпълнението на японския метод за дълго дишане за стопяване на мазнините в зоната на корема, вие също така можете да промените и начина си на хранене, залагайки на естествените храни, без много захар и преработени полуфабрикати. Също така избягвайте газираните напитки, „натуралните“ сокове, белия хляб, алкохола и в частност бирата и десертите. Препоръчителните храни, които действат много добре за разграждане на мазнините са авокадо, банани, кисело мляко, горски плодове, прясно изцедени сокове, ядки и семена, сьомга и други видове по-мазни риби, леща и бобови растения.

Източник: framar

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини