Смолян отново е сред градовете с най-мръсен въздух

Традиционно през зимата Смолян влиза в статистиката на градовете с мръсен въздух, заради отоплението на твърдо гориво. Днес отново беше обявен сред водещите в класацията.
В същото време продължава да се реализира един от важните проекти за подмяна на неефективните отоплителни уреди с ефективни, за да се подобри качеството на атмосферния въздух.
До сега са проведени 7 информационно-образователни срещи по кварталите на Смолян, разпространени са брошури, плакати, изработен е информационен банер, съобщават от община Смолян. В момента се извършва анкетиране на над 4000 домакинства, в това число не по-малко от 2000 заинтересовани лица над 18 години. Вследствие от проведените информационни кампании и провеждащото се анкетиране, значителна част от домакинствата проявиха интерес и пожелаха да кандидатстват по проекта и след крайния срок за прием на заявления за кандидатстване.
Целта на проекта е да се реализират мерки, насочени към намаляване нивата на фини прахови частици от битовото отопление чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво (дърва и въглища) с друг вид отоплителни устройства.
По този повод и за постигането на максимална ефективност от изпълнението на проекта, Община Смолян обявява нов прием на заявления за участие в проекта за подмяна на горивната база на домакинствата. Заявлението за участие и всички изискуеми документи се попълват и подават лично от собственика на жилището. Всички домакинства на територията на община Смолян могат да подадат заявление за участие. Документите могат да бъдат подадени в деловодството на Община Смолян или чрез електронно сканирани документи в PDF формат на e-mail: merki.smolyan@gmail.com.
Краен срок за подаване на заявления за участие е 08.01.2021 г. При необходимост посоченият срок може да бъде удължен.

СмолянБгвести
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини