16 °C

Хванатият с подкуп варненски полицай бил от най-добрите служители

Разследващ полицай от Варна е бил хванат с подкуп в размер от 2000 лева в момента на предаването на парите. Досъдебното производство е за извършено корупционно престъпление и се води съвместно от Окръжната прокуратура във Варна и от Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР.

Старши разследващият полицай с инициали Л.Л. е бил наблюдаван в продължение на една година. Задържан е вчера от служители на Вътрешна сигурност при получаване на сумата от 2000 лева.

"Тези две хиляди лева са част от искана сума в размер на 10 хиляди лева, като през периода декември 2019 до декември месец 2020 година са получени 5000 лева, които са част от тази сума в размер на 10 хиляди лева", обясни окръжният прокурор Красимир Конов.

Полицаят е водил разследване срещу даващия подкупа за пране на пари. Срещу сумата от 10 хиляди лева е предложил да води разследването по удобен начин.

"С оглед на доказателствата, с които разполагаме, този разследващ полицай е въвел в заблуждение даващия подкуп, че иска парите и част от сумата ще бъде предоставена на наблюдаващия прокурор", допълни Конов.

По данни на прокуратурата обвиненият в корупция полицай е действал сам.

"Над 20 години стаж има служителят и е един от добрите ни служители. Може би чувството му за недосегаемост, а такива няма да има в МВР. Няма провинения до сега. Той е един от добрите служители на вътрешното министерство, доколкото вече може да бъде окачествен като такъв", заяви директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР Стефан Банков.

Срещу разследващия полицай са повдигнати две обвинения - за подкуп чрез използване на служебно положение и за измама. Наказанията, които може да получи, са затвор до 10 години, лишаване от права и глоба в размер на 20 хиляди лева.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини