Поредната провокация на Банкси

Частица от уличното изкуство на неуловимия графити художник Banksy се появи на стената на къща в Бристол и веднага привлече вниманието както на жителите на града, така и на света.

Творбата е изрисувана върху къща на улица Vale, в предградието Тотърдаун. Дейл Комли, който живее в квартала, споделя пред BBC, че в четвъртък е видял някого, който според него е бил Banksy. 

Постът си в Instagram артистът озаглави „Апчих“ (Aachoo!!) и го придружи с няколко снимки от новата му работа. Кихащата възрастната жена носи забрадка на главата и държи салфетка в ръка, а ченето ѝ лети във въздуха. 

Понеже графитът е изрисуван в началото на една от най-стръмните улици, достигаща наклон от 22 градуса, се получава оптическа илюзия за наклонени сгради по протежение на хълма. Излиза, че възрастната жена киха толкова силно, че помита съседните сгради. Освен, че изхвърча ченето ѝ, при силното кихане от ръцете ѝ падат дамската чанта и бастунът.

Графитът веднага е бил покрит със защитно прозрачно фолио, за да бъде предпазен от унищожаване и от вандали, което вече се случвало с други творби на известния художник.

Banksy започва да рисува със спрей влакове и стените в родния си град Бристол през 90-те години и скоро след това оставя артистичната си следа по целия свят. Той е известен с това, че се шегува с големи компании и изпраща социални и политически послания чрез работата си.

Все още не се знае кой седи зад това име. През септември водещият на Art Attack Нийл Бюканън отхвърли слуховете, че Banksy е неговият таен псевдоним, припомня BBC.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини