Русия включи в санкциите ръководни служители на германските силови и разузнавателни структури

Русия разшири днес санкционния си списък с високопоставени членове на германските служби за сигурност и разузнаване в отговор на подобни мерки срещу руски държавни служители, наложени през октомври от Европейския съюз по повод обвиненията за "руска следа" в кибератаките срещу Бундестага прези 2015 г., предадоха световните агенции.

ЕС наложи санкции на началника на руското военно разузнаване Игор Костюков и на още един руски държавен служител, обвинявайки ги в кражба на имейли на германския канцлер Ангела Меркел през 2015 г. при кибератака срещу Бундестага.

"В отговор на горепосочените деструктивни действия от страна на ЕС Москва взе решение за разширяване на ответния санкционен списък от германски граждани, на които се забранява влизане на територията на Руската федерация. Според дипломатическия принцип на реципрочност, в качеството на нови участници в руския санкционен списък са избрани ръководни служители на германските силови и разузнавателни структури, влизащи в системата на министерството на отбраната на Германия", заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС, без да уточни поименно кои са те, отбелязва Ройтерс.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини