Трима младежи отиват на съд за отвличане и изнудване на 16-годишно момче в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо трима младежи ( на 20 , 21 и  23 години ) за това, че на 21.05.2020 г., в град Пловдив, като съизвършители, отвлекли 16-годишно момче, като 20-годишният младеж даже е бил въоръжен.

Пострадалият 16-годишен младеж и въоръженият 20-годишен се познавали от училището, в което били в различни класове.

На 11 май 2020 г. двамата се срещнали случайно в град Пловдив. Пострадалият бил с приятелката си. Подсъдимият се приближил към тях, като момичето било помолено да се отдалечи.

След това обвиняемият започнал да нанася удари с отворени длани и юмруци по главата и тялото на пострадалия. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон. Пострадалият му го дал, а обвиняемият проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора, прекратил агресията си и се отдалечил.

На 21 май 2020 г. обвиняемият заедно с другите двама обвиняеми се движели с лек автомобил „Фолксваген Голф“ в града под тепетата. 20-годишният подсъдим отново видял пострадалото момче с приятелката му, слязъл от колата и се приближил към тях. Другите двама младежи се отдалечили, а третият наредил на пострадалия да тръгва с него. Той го заплашил, че ако не го направи, ще го набие. 

16-годишното момче се подчинило, защото се притеснило, че може приятелката му да пострада. Двамата се качили в лекия автомобил. Там били и другите двама обвиняеми.

Единият от двамата шофирал, въпреки че бил с отнето свидетелство за управление.

Когато автомобилът тръгнал, 16-годишното момче се опитало да вика за помощ и да скочи от колата, но вратите били заключени. По време на пътуването пострадалият  бил заплашван с нож и пистолет и удрян с юмруци по тялото. Действията му били заснети от единия обвиняемия, който изпратил клип на свой приятел.

По време на пътуването въоръженият свалил дрехи от пострадалия, а други срязал с ножа, като го предупредил, че трябва да му даде 1000 лева, защото ще му направи снимки и ще ги изпрати на негови близки, както и че ще ги публикува в социалните мрежи. След това спрели колата на черен път в град Пловдив, където тримата обвиняеми слезли.

Те наредили на момчето също да излезе от колата, без дрехите. Пострадалият се подчинил, защото се страхувал за живота си. Направили му  снимки с мобилен телефон, накарали го да пие вода от локва, както и други унизяващи действия. Въоръженият младеж му казал,че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.

Тримата обвиняеми си тръгнали с автомобила и оставили пострадалия. Той успял да сложи част от разкъсаните дрехи и потърсил помощ от минаващи автомобили по близкия асфалтов път. Такава му била оказана от шофьор, като била уведомена полицията.   

Спрямо тримата обвиняеми е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини