Община Асеновград подкрепя финансово седем нуждаещи се асеновградчани в края на годината

Община Асеновград този месец ще подпомогне финансово общо седем нуждаещи асеновградчани.

Емел Ахмед, която е на 38 години, ще бъде подкрепена с 5 000 лева. Тя се нуждае от средства за изработка на бедрена модулна протеза с микропроцесорно коляно със силиконова гилза и карбоново стъпало, струваща 62 500 лева.

Емел е диагностицирана с "Хондросарком на дясната тибия" още преди 21 години, което представлява вид тумор на костите.

Започва дългогодишна борба за живот и преди две години младата жена е била принудена да избира между това да живее или да й ампутират крака.

Изборът е бил труден, но тя не се е отказала и сега се нуждае от финансови средства, с които да се покрият разходите за протезата, рехабилитация и медикаменти по възстановяването на Емел.

Община Асеновград отпусна средства и за 31-годишния Илия Стоянов, който беше с диагноза тумор в мозъка. За лечението му трябваше да бъде осигурена специализирана химиотерапия, която не се поема от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

В молбата си за отпускане на помощта Илия беше декларирал, че са похарчени 1 800 лева за лекарства, а доходите, които е получавал, са само от пенсия в размер на около 300 лева средномесечно. Съпругата му е безработна, като от Дирекция "Социално подпомагане" - Асеновград тя получава финансова подкрепа малко над 90 лева на месец.

С единодушното решение на Общинския съвет в града, по предложение на заместник-кмета по хуманитарните дейности инженер Петър Петров, бяха отделени 1 000 лева в помощ на Илия Стоянов. Малко след решението на Общинския съвет в града обаче младият мъж почина.

Лечението на други петима жители на община Асеновград също ще бъде подпомогнато с финансови средства в общ размер на около 10 000 лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини