10 °C

Околовръстният път на Пловдив се нуждае от спешен ремонт

Спешно трябва да бъде ремонтиран обходният път на  Пловдив, поради изключително лошото му състояние и сериозни предпоставки за възникване на ПТП, алармира областният управител Дани Каназирева  в писмо до зам.-министъра на Николай Нанков и до председателя на УС на АПИ – Георги Терзийски.

В документа се посочва, че по пътното плътно има неравности, пукнатини и дупки по настилката, нарушени банкети и отводняване, които създават риск и неудобство при шофиране по пътя.

Тя е категорична, че това ще е един от приоритетните инфраструктурни проекти в областта през настоящата година и ще настоява, ако метеорологичните условия го позволят, ремонтните дейности да стартират още през март.

„За този натоварен участък на околовръстния път на Пловдив сме получавали много сигнали от граждани и бизнеса, които имат обекти около него и го използват ежедневно. С години се бави цялостната му реконструкция и в момента наистина е спешно да се направи ремонт,“ обясни Каназирева.

В писмото до отговорните институции пише, че въпреки положените многогодишните усилия на АПИ, на Областна администрация  и прилежащите на пътя общини, удвояването на югозападния обходен път на  Пловдив не е изпълнено.

„Необходимо е спешно да се извърши текущ ремонт на съществуващия обходен път на град Пловдив, за което моля да предприемете своевременни и конкретни действия“, пише още в писмото си областният управител.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини