27 °C

Спешен ремонт на училище "Ангел Кънчев" събира съветниците на извънредно заседание на Общинския съвет

Изображение 1 от 3

  Около 160 000 лева възнамерява да отдели община Асеновград за незабавен ремонт на сградата на ОУ "Ангел Кънчев" в града заради пропадане на стоманобетонови плочи в 21 класни стаи.

  За целта ще бъде проведено извънредно заседание на Общинския съвет в града, на което съветниците ще обсъдят и гласуват прехвърлянето на средствата.

  За ситуацията община Асеновград е сезирана от директора на учебното заведение Галина Милева.

  Поради големите деформации в една от стаите има паднала мазилка от тавана.

  "Радваме се, че в този период децата бяха вкъщи, когато се провеждаше онлайн обучението и не се стигна до неприятни инцидентни", каза заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров. 

  Той направи и оглед на място, като уточни, че е било възложено на фирма да направи рентгеново заснемане на училищната конструкция. Целта е била да се определи дебелината на плочите, размера на провисването и количествата армировка, които са реално вложени в самия обект.

  От резултатите става ясно, че същите са недостатъчни, като брой, а дебелината на плочите варира в отделните помещения и най-голямото провисване е над 15 сантиментра.

  Впоследствие община Асеновград се е свързала с екип от инженер-конструктори, който да извърши повторен оглед.

  Установено е, че конструкцията е опасна и е необходимо спешно да се отремонтира.

  Укрепването ще се състои в монтирането на метални гради, които ще бъдат анкерирани в съществуващи колони, които след това ще бъдат облечени в гипсокартон.

  Целият ремонт ще отнеме около 3-4 месеца. Предвижда се първо да бъдат направени най-спешните стаи, за да може учебната година през септември да започне в нормални условия, в случай, че е присъствена.

  Ако ремонтът не бъде довършен през летния период , ще се мислят варианти това да се случи през ваканциите на децата.

  "Опасност от срутване на конструкцията няма, но съществува вероятност от падане на мазилки от тавана и от възникване на инциденти", каза в заключение инженер Стоян Димитров.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини