13 °C

Засилено полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места

Пловдивската полиция ще осигури засилено присъствие в малките населени места, отдалечени от големия град. 

Изпълнението на тази задача изисква целенасочена и активна работа, полицейско присъствие и непрекъснат контакт с местните хора, с кметове и кметските  наместници.

Ефективно присъствие, наблюдение, както и контрол върху криминалния контингент цели да осигури спокойствие и бърза реакция в момент на необходимост.

Липсата на възможности за трудова ангажираност и социалната изолация на цели обществени групи и слоеве от населението са най- честите причини за влошаване на криминогенната обстановка в по-отдалечени  населени места.

Застаряването на населението и обезлюдяването допълнително улеснява извършването на посегателства срещу личността и имуществото на тази категория  хора. 

През изминалата година ОД на МВР Пловдив предприе широко мащабна акция със специализирани полицейски операции в малките и отдалечени населени места, които вече дават своя положителен резултат върху нивото на битовата престъпност.

Значително е намаляла престъпността против собствеността - при регистрирани 2 867 престъпления през 2019 г., през изминалата година този род престъпни деяния са били 2 651.

Положителен момент в работата по линията е намаляването на броя грабежите и повишаването на тяхната разкриваемост. Справка сочи, че през 2019 г. са образувани 106 заявителски материала по линията, а през 2020 г. заявените престъпления от тази група са 98.

Намалял е и броя на регистрираните кражби - през 2020 г. са регистрирани 1782 деяния от вида, само година по-рано те са били 2018.

Върху интензитета на работа през изтеклата година съществено влияние оказаха въведената противоепидемична обстановка и засиления полицейски контрол. Предвид посочените резултати, основен приоритет в работата на служителите на реда в Пловдивска област, ще бъде гарантирането на спокойствие и сигурност на жителите в малките и отдалечени населени места, чрез засилено полицейско присъствие.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    баба
    2 0
    04:21, 13 яну 2021
    Нищо не е намаляло.
    Хората остаряват ,умират, местят се в други населени места- това променя и статистиката.

Още новини

Последни новини