14 °C

Иззеха 600 килограма сирене с изтекъл срок на годност в Пловдив, било подготвено за продажба

По заповед на Директора на ОД на МВР Пловдив служители на отдел „Икономическа полиция“ и други контролни органи започнаха съвместни проверки на търговски обекти за предотвратяването на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци.  

По време на специализирана акция, извършена съвместно със служители на Областна дирекция за безопасност на храните - Пловдив, на 19 януари са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти. 

В един от обектите, намиращ се в град Пловдив, е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност.

Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа.

Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро.

През 2019 година в склада на същата фирма служители на икономическа полиция са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран.

Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.

Съвместната акция, провеждана на територията, обслужвана от ОД на МВР Пловдив, продължава, като в хода й ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки, плодове и зеленчуци.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    34
    345
    0 0
    15:20, 23 яну 2021
    Какво постигате като скривате името, а оставяте видим идентификационния номер на компанията?

Случаен виц

Последни новини