13 °C

"Дворецът на цар Путин": Лукс за над 1 млрд. евро

Навални пусна видео и снимки от имота, който е 39 пъти по-голям от Монако

Дворец за 1.12 млрд. евро, имот – 39 пъти по-голям от Монако. Невиждан лукс, който се ползва от руския президент Владимир Путин. Това става ясно от поредното разследване на руския опозиционер Алексей Навални, което той обяви дни след задържането му в Москва. 

Според разследването Владимир Путин и част от обкръжението му са корумпирани, а руският президент се е сдобил със същински "дворец".

Публикацията съдържа и призив към руснаците да излязат в събота на демонстрации срещу управляващите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза за РИА "Новости", че тези обвинения не са верни, но отбеляза, че още не се е запознал в подробности с това разследване.

В близо двучасовото видеоразследване, което е гледано от 25 милиона потребители в YouTube в сряда и е записано преди връщането на Навални в Русия, главният критик на Кремъл обвинява руския президент, че чрез подставени лица се е сдобил с голям имот и огромен дворец близо до град Геленджик на брега на Черно море.

В луксозния комплекс има също така лозя, ледена пързалка за хокей и казино. Според Навални той е финансиран от доверени хора на президента като шефа на "Роснефт" Игор Сечин и бизнесмена Генадий Тимченко.

Според Навални изграждането на този комплекс с площ 7000 хектара е струвало 100 милиарда рубли (1.12 милиард евро). Мястото е собственост на руската Федерална служба за сигурност.

Според Навални това е "най-секретният обект" в Русия.

Той е известен още от 2010 г., след което избухна медиен скандал и комплексът с площ от почти 18 хиляди кв. м. бе закупен от бизнесмена Александър Пономаренко, който обясни, че ще го дострои и превърне в хотелски комплекс.

Показани са и документи, които според опозицията доказват, че "дворецът" принадлежи на Путин. 

Имотът, разположен по южното черноморско крайбрежие на Русия, е 39 пъти по-голям от Монако.

"Това е отделна държава в Русия. И в тази държава има един и незаменим цар. Путин", казва Навални.

Новото разследванe идва след подобен видеоклип от 2017 г., в който Навални обвини тогавашния премиер Дмитрий Медведев, че контролира империя от луксозни имоти.

Това разследване предизвика мащабни протести на опозицията.

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    До
    Донев
    6 0
    11:51, 21 яну 2021
    На всички русофоби да съобщя снощи Соловьов каза че е бил в двореца на Путин и това е Кремъл тоест другаря Путин ще стои там до живот. Така че ще има възможност да се срешне най-малко с още двама краварски президенти.
    • ИЩ
      и що да е на путин
      1 0
      17:59, 7 фев 2021
      щото навални казва. а защо не казвате че хора на навални са се срещали със ми 6 и са искали пари за да подкупват протестиращи
  • 2
    Lu
    Lubo Bubo..
    7 -1
    16:57, 21 яну 2021
    Аналний,уж отиде да се лекува в Германия от жестокото отравяне, а се оказа,че там крои компромати и комплоти..това нормално ли е за тежко отровен човек -предател и продажник..?
  • 3
    Ру
    РУСОФИЛ
    6 -1
    17:04, 21 яну 2021
    След като стотици простаци у нас имат дворци защо Путин които държи мира в целия свя да няма
  • 4
    3,
    3,14
    8 -2
    17:13, 21 яну 2021
    Путин в момента е най-балансираният президент в света!Заслужава си тази къща!
  • 5
    2.
    2.15
    1 0
    13:37, 7 фев 2021
    Проблемът се състои в това че ние сме тръгнали право по техния път. Бойко и къщата в Барселона, жени, деца .... кюлчета с неговото име и лик в чекмеджето, 500 еврови банкноти..... същото се случва в България.
    • Пр
      представа си нямаш
      0 0
      18:06, 7 фев 2021
      къде е проблема. гледай ся ръб. ще ти кажа. проблема е А#с#а#н#ж. Проблема е С# н#о#у#д#ъ#н. Това е проблема
Последни новини