55-годишен инвалид остава на улицата след пожар в къщата му

    55-годишният инвалид Георги Ангелов остава на улицата след пожар в къщата му на улица „Христо Ботев“ 34 в хасковското село Войводово. Инцидентът станал около 20:30 часа снощи. Огънят лумнал от разклонителя, към който била включена електрическа печка за отопление тип „духалка“. Собственикът я купил преди два дни с мисълта, че ще му е топло у дома.

    При избухването на пожара Георги, който е трудноподвижен и с ампутиран крак, успял да счупи прозорец и излязъл навън. Той обаче си нарязал пръстите на ръката.

    След избухването на огъня на помощ се притекъл съседът Нурай, който първоначално пробвал да гаси, но неуспешно. Подал сигнал на спешния телефон 112, при което на място били изпратени два противопожарни екипа, линейка и полицаи.

    Огнеборците са потушили пламъците. Запазила се е конструкцията на къщата, но стаите са опушени, всичко е прогизнало след гасителните дейности. Видимо на този етап жилището е неизползваемо, докато не се направи вътрешен ремонт и почистване.

    Снощи Георги бил откаран за преглед в хасковската болница, където са му направили шевове по ръката и е освободен за домашно лечение. Тази сутрин той стоеше на пейка пред къщата си, тъй като не може да се прибере вътре след опожаряването. Нямал близки, които да се грижат за него, още преди време починали близките му – жена му и родителите му, нямал деца. Помощ му оказвали единствено съседите.

    Тази сутрин комшията Нурай го прибрал за малко в дома си, осигурил му храна, пуснал го да се изкъпе и му изпрал дрехите. По-късно Георги излязъл навън в очакване на помощ. Той е с ТЕЛК-ово решение с 85%, изгубил крака си при злополука през 2007 година. Очаква подкрепа от кмета на селото Ерджан Реджеб, който се ангажирал за търси съдействие от институциите.

    Готовност за съдействие изразиха от социалната служба в Хасково. От там заявиха, че пострадалият при пожар има право на еднократна помощ от 375 лева. Обещаха да изпратят екип на място и да потърсят съдействие от община Хасково за това да се осигури временно жилище за Георги. Той самият има нужда от дрехи и от подкрепа – финансова или осигуряване на строителни материали за ремонт на жилището му, както и работници, заради състоянието си. Разчита на пенсията си, но голяма част от нея дава за лекарства.

    „За втори път оцелявам. Искам да ми се направи една стая за живеене“, през сълзи разказа мъжът. Той си дава сметка, че не може да остане в дома си, предвид ниските температури.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ис
      Исмаил
      73 -5
      12:45, 22 яну 2021
      Ало кмета от хасково дето иска по голяма заплата, действайте !
      • Хи
        Химената
        28 -26
        13:17, 22 яну 2021
        Кмета е от ГЕРБ бе момчета , те ще изпратят човек да разстреля инвалида и готово ! Бонус за свършената работа , всичко точно!
    • 2
      Хи
      Химената
      9 -7
      17:18, 22 яну 2021
      Кое не ви хареса в моя коментар бе хора ? Цели 12 човека ! Кое не е вярно ?
    • 3
      Yh
      yhg
      7 0
      18:49, 22 яну 2021
      Тия разклонители и за хладилник не стават!
      • Дж
        Джо
        11 -1
        19:30, 22 яну 2021
        От кметството ще отидат само за реклама!
    • 4
      De
      Deniss
      18 -1
      20:10, 22 яну 2021
      Толкоз много съселяни има човека! Хайде, съберете се, все ще му намерите подслон! Браво на комшията Нурай!
    Последни новини