Петролът поевтиня на фона на опасенията за търсенето

Цените на петрола се понижиха в ранната търговия във вторник, след като надеждите за бързо одобрение на пакета от икономически стимули в САЩ започнаха да избледняват, а нарастващият брой на новозаразените с COVID-19 постави под въпрос възстановяването на търсенето, предаде Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се понижи с 0,45 долара, или 0,81%, до 55,43 долара за барел, докато американският лек суров петрол WTI поевтиня с 0,41 долара, или 0,78%, до 52,36 долара за барел. И двата сорта поскъпнаха с близо процент в понеделник.

След като наскоро достигна 11-месечни върхове, петролът е в капана на продължаващите съмнения относно възстановяването на търсенето. Докато пандемията продължава да бушува, всички надежди са насочени към предложения от президента на САЩ Джо Байдън пакет за подкрепа на американската икономика.Сслужителите на администрацията на Байдън все още се опитват да убедят републиканските конгресмени в необходимостта от повече стимули, повдигайки въпроси кога този пакет ще бъде одобрен.

„Негативните нагласи, обхванали Азия днес, както и политическата реалност в САЩ, доведоха до спад на котировките на петрола“, коментира Джеф Хейли от OANDA.

Макар че темпото на ръст на броя на заразените с COVID-19 в САЩ да се забавя, европейските страни въведоха нови рестриктивни мерки в опит да ограничат разпространението на вируса. В същото време Китай отчита нови случая на заразени с COVID-19, което поставя под въпрос перспективите пред търсенето на петрол в най-големият потребител на енергия в света.

Източник: manager.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини