Бил Гейтс иска да "скрие" Слънцето

Климатичните промени са всe по-наболял проблем за цялата планета и време за действие почти не ни остана. Мнозина смятат, че решението трябва да дойде от хората, които разполагат с най-много пари, защото те могат да задействат и мащабна промяна.

И тук отново се появява фигурата на Бил Гейтс - човекът, когото в последните месеци обвиниха, че иска да чипира населението на земята чрез ваксините срещу COVID-19. Изглежда обаче той има други планове и го вълнуват други теории, не толкова конспиративни.

Основателят на Microsoft работи в тясно сътрудничество с учени от различни сфери и финансира различни техни проекти. А, според Forbes, последният е повече от интересен.

На Гейтс много му е харесала идеята за "затъмняване" на Слънцето. "Не можеш да скриеш Слънцето с пръст, но може би с наука и технологии това е възможно", размишлява той върху идеята за отслабване на слънчевата светлина с цел охлаждане на нашата планета.

Идеята се основава на изследването "Stratospheric Controlled Disturbance Experiment ", проведено от учени от Харвард и има за цел да намери начин, по който слънчевата светлина да се отразява извън атмосферата на Земята.

Мнението на изследователите е, че това може да стане чрез пръскането на тонове нетоксичен калциев карбонат (CaCO3) в атмосферата - стратосферен аерозол, който би могъл да повлияе на слънчевата геоинженерия.

Проектът предвижда провеждането на експеримент с балон с научно оборудване, за да се добие по-голяма яснота какъв ефект би могъл да предизвика газът и дали наистина може да действа за отразяване на слънчевата светлина.

Идеята за намаляването на температурата на Земята по този начин среща както привърженици в лицето на Гейтс, така и противници в научите среди. Според тях, подобен експеримент би довел до не по-малко притесните климатични промени от тези, които наблюдаваме сега.

А ако пък изненадващо идеята проработи, това би могло да доведе до неглижиране на проблема с парниковите газове, който не търпи отлагане и би трябва да се реши първи.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    Дарина
    5 0
    10:04, 2 фев 2021
    Вече се вижда, че идва края на света. Тези психопати ще унищожат човечеството.
  • 2
    Да
    Да
    4 0
    14:39, 2 фев 2021
    Крайно време е на това нещо някой да му покаже че не е безсмъртен и не може да си играе със съдбите на хората
  • 3
    Би
    Бил гея
    4 0
    15:14, 2 фев 2021
    Си е психопат. По лошото е ,че нашите от НОЩ му слугуват и притискат за отровните ваксини. Които също са от негова фирма. Един ден ще бъдат търсени като доктор Менгеле. Оня психопат се скри. Но ние нашите ще ги намерим
Последни новини