Община Асеновград е близо до решаването на проблема с помощното игрище

Изображение 1 от 3

    Община Асеновград е близо до решаването на проблема с помощното игрище. Кметът на града доктор Христо Грудев и заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров се срещнаха с ръководството на ФК „Асеновец“. Темата на срещата бе казусът с помощното игрище, разположено на територията на стадион „Шипка“.

    „Търсим варианти така че и игрището да бъде запазено, и двете страни да бъдат удовлетворени. Не искаме да бъдат ощетени нито децата, нито общината, нито собствениците.

    Целта на всички тези преговори е да не се допусне унищожаване на игрището“, каза пред присъстващите доктор Грудев.

    Припомняме, че част от спортното съоръжение попада в частни имоти, които са реституирани на собствениците им с решение на Върховния съд.

    Извършени бяха оглед и измерване на място на терена, съвместно със специалисти геодезисти и в присъствието на представители на спортния клуб.

    Искането на собствениците бе да се отнемат 16 метра от спортния терен. След оптимизиране на един от предложените от общината варианти и приет от собствениците, на база взаимни компромиси, се стигна до решението, че могат да се отнемат 12 метра от съществуващия терен и същият да се измести в посока съществуващата съблекалня.

    По този начин ще се запазят размерите на помощното игрище, което удовлетворява, както тренировъчното ръководство, така и ползващите го за тренировка спортисти.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини