14 °C

Община Асеновград е близо до решаването на проблема с помощното игрище

Изображение 1 от 3

  Община Асеновград е близо до решаването на проблема с помощното игрище. Кметът на града доктор Христо Грудев и заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров се срещнаха с ръководството на ФК „Асеновец“. Темата на срещата бе казусът с помощното игрище, разположено на територията на стадион „Шипка“.

  „Търсим варианти така че и игрището да бъде запазено, и двете страни да бъдат удовлетворени. Не искаме да бъдат ощетени нито децата, нито общината, нито собствениците.

  Целта на всички тези преговори е да не се допусне унищожаване на игрището“, каза пред присъстващите доктор Грудев.

  Припомняме, че част от спортното съоръжение попада в частни имоти, които са реституирани на собствениците им с решение на Върховния съд.

  Извършени бяха оглед и измерване на място на терена, съвместно със специалисти геодезисти и в присъствието на представители на спортния клуб.

  Искането на собствениците бе да се отнемат 16 метра от спортния терен. След оптимизиране на един от предложените от общината варианти и приет от собствениците, на база взаимни компромиси, се стигна до решението, че могат да се отнемат 12 метра от съществуващия терен и същият да се измести в посока съществуващата съблекалня.

  По този начин ще се запазят размерите на помощното игрище, което удовлетворява, както тренировъчното ръководство, така и ползващите го за тренировка спортисти.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини