6 °C

Наблюдава се плавно покачване на броя заболели от COVID-19 в област Пловдив, хоспитализираните също са се увеличили

Плавно покачване на заболеваемостта в Пловдивска област показват данните на РЗИ от последната седмица, като към днешна дата тя е 112,8 на 100 хиляди души.

Отчита се и увеличаване в броя на хоспитализираните. Това стана ясно на проведения Медицински щаб при областния управител Дани Каназирева.

„През последните пет дни заболеваемостта е над 100 на сто хиляди души. Следи се ситуацията в цялата област. Не бива да всяваме паника, но и в никакъв случай да се успокояваме.

В момента 70 процента от легловата база е все още свободна. Имаме готовност при нужда отново да разкрием до 1200 легла за болните от VOVID-19 – колкото бяха преди редуцирането им. “, коментира Каназирева. 

Според Областната информационна система свободните легла към днешна дата са 535, от които 55 интензивни.

308 пациенти са на болнично лечение, като през последното денонощие от Спешна помощ са хоспитализирани 10 души.

Областният управител допълни, че в региона с ускорени темпове продължава ваксинацията.

До момента са имунизирани 5770 медици, като на половината от тях са поставени двете дози.

В момента се поставят ваксините и в социалните заведения в региона.

В общините Кричим, Перущица, Стамболийски и Хисар е започнала имунизацията на учителите и персонала в учебните заведения.

Утре стартира ваксинацията в Раковски и Първомай, а в сряда в училищата в Пловдив и останалите общини.

По думите на д-р Сийка Димчева от РЗИ заявилите желание да бъдат ваксинирани – сред педагогическия и непедагогически персонал – в областта са 3126 души, от които 1093 са от ВУЗ-вете.

„Това са първоначални данни, като в процеса желаещите се увеличават“, допълни д-р Димчева.

Тя съобщи още, че в областта е приключила кампанията в учебните заведения за изследване за коронавирус с антигенните тестове.

От подлежащите 6845 са били изследвани 5996 души (педагогически и непедагогически персонал), което е 87%.

Сред тях положителен резултат са дали 6 учители и 1 служител.

В момента на територията на областта се подготвя трета фаза от ваксинационния план, уточниха от РЗИ.

От здравната инспекция съобщиха, че за периода  6.2.2021г-8.2.2021г. на територията  на Пловдивска област има 111 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрираните в Националната информационна система са  общо 20633.

От тях в общините:  Пловдив – 12283,  Карлово – 1145, Кричим – 139, Хисаря – 247, Родопи – 968, Стамболийски – 375, Калояново – 308, Перущица – 152, Раковски – 839, Марица – 860, Асеновград – 1707, Брезово – 163, Куклен – 258, Садово – 317, Първомай – 353, Съединение – 234, Сопот – 216, Лъки – 69.

Под карантина се намират 1739 души, а на домашно лечение – 2464. Оздравелите до момента са 16924, от които за тридневния период 21.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини