13 °C

Наградиха победителите в класацията "Спортист на годината" в Асеновград

Изображение 1 от 5

  Обявени бяха резултатите от класирането и онлайн гласуването за „Спортист на годината“ в община Асеновград за 2020 г.

  Заради усложнената епидемична обстановка и нарастващата заболеваемост от коронавирус в последните дни, на официалното награждаване присъстваха единствено победителите. Външни лица не се допускаха с цел спазване на противоепидемичните мерки и осигуряване на достатъчно разстояние между участниците в събитието.

  То се състоя в двора на Старинно училище „Свети Георги“ в Асеновград вчера.

  Общият брой гласували представители от спортните клубове беше 15.

  Отделно бе връчена и наградата в категорията "Спортист на годината - изборът на асеновградчани", за която бе инициирано провеждането на онлайн вот.

  "Ние в общината правим всичко възможно и по силите си, за да подкрепяме спорта.

  Започваме строителство на четири спортни зали, чиято обща площ е около 2 800 квадратни метра - по близо 700 квадратни  метра всяка. На такова съоръжение ще могат да се радват децата в село Тополово, където в близките десетина дни ще започне строителството.

  Нови физкултурни салони ще бъдат построени и в училищата „Петко Каравелов“, „Ангел Кънчев“ и „Панайот Волов“ в Асеновград.

  Имаме уверението от Министерството на младежта и спорта (ММС), че ще получим 200 000 лева за реновиране на залата по вдигане на тежести. Там са се подготвяли много наши съграждани състезатели, олимпийски шампиони, световни, европейски, балкански, републикански.

  Полагаме максимални усилия да осигурим условия за хората, които желаят да спортуват. Надявам се те да стават все повече.

  Радвам се, че всяка година успехите се увеличават, десетки и стотици медали пристигат в Асеновград, заслужени от асеновградчани. Това е пример за всички останали, които се колебаят между спорта и другите занимания – аз вярвам, че пътят на спорта е правилният“, каза доктор Грудев.

  В края на церемонията кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поздрави всички, получили награда, както и техните треньори и семейства, които всеотдайно ги подкрепят в начинанията им.

  „Гордея се, че в нашия град се раждат и израстват такива спортни надежди! Благодаря на спортистите, че прославят Асеновград по света!

  Изказвам благодарност и към техните семейства и треньори за всеотдайността им в името на успехите на младежите!

  Те заслужават цялата подкрепа както от мен, като кмет на общината, така и от държавата, която инвестира в нови спортни съоръжения в Асеновград.

  Желая на всички спортисти здраве, упоритост, бъдещи успехи и вярвам, че ще ни зарадват с нови постижения скоро“, каза пред присъстващите градоначалникът.

  Освен кметът доктор Христо Грудев, награди на класираните в челната десятка спортисти връчваше и заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров. Той пожела на всички състезатели здраве, постигане на още по-високи върхове и да се побеждават с достойнство в името Асеновград.

  „10-те най-добри спортисти на община Асеновград за 2020 г.“:

  1. Георги Йочев – вдигане на тежести: 92 точки.

  2. Александър Кавалджиев – таекуон–до: 81 точки.

  3. Васил Господинов – вдигане на тежести: 75 точки.

  4. Тодор Чилингиров и Кенан Ахмедов – кану-каяк: 74 точки.

  5. Гергана Пейчева – шахмат: 68 точки.

  6. Мая Танева – ултрамаратон: 58 точки.

  7. Георги Милев и Кирил Гочев – кану-каяк: 51 точки.

  8. Марияна Чилингирова – кану-каяк: 49 точки.

  9. Йордан Илиев – кану-каяк: 47 точки.

  10. Павел Тименов – таекуон-до: 42 точки.

  „Футболист на годината“ – Никола Праматаров – капитан на мъжкия отбор на ФК „Асеновец - 2005“.

  „Треньор на община Асеновград за 2020 г.“ - Лъчезар Кишкилов: треньор по вдигане на тежести - 92 точки.

  „Отбор на община Асеновград за 2020 г.“ - Баскетболен клуб „Асеновец 2005“: отбор до 14 г. с треньор Диан Гочев - 70 точки.

  „Най-проспериращ млад състезател на община Асеновград за 2020 г.“ - Габриела Георгиева: тенис на маса с треньор Илия Славов - 101 точки.

  "Спортно събитие в община Асеновград за 2020 г." - Ултрамаратон „Персенк Ултра 2020“ - 90 точки.

  „Спортист на годината – изборът на асеновградчани“ - Йордан Илиев: кану-каяк - 1399 точки.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Последни новини