Задържаха двама мъже и една жена за притежание и разпространение на хероин в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми  мъж на 42 г. и жена на 33 г. за това, че на 8 февруари 2021 г., в град Пловдив и град Септември, област Пазарджик, придобили и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество - хероин с нетно тегло 988,74 грама, на стойност около 30 000 лева.

Като обвиняем е привлечен и друг мъж на 47 г. за това, че на 8 февруари, в град Септември, област Пазарджик, без надлежно разрешително е предал на другите двама задържани високорисково наркотично вещество – горепосочения хероин.

На 8 февруари 2021 г., около 16,30  ч., край град Пловдив, при провеждане на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив срещу наркоразпространението, служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Пътна полиция“, спрели последователно за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от 42-годишния мъж., както и таксиметров автомобил, марка  „Дачия“, в който пътувала 33-годишната жена. 

При извършен личен обиск в дрехите на жената били намерени две пресовки хероин, с общо тегло 988,74 грама, чиято стойност е около 30 000 лева. 

Установено е още, че жената първоначално пътувала в колата на 42-годишния мъж, след което се прехвърлила в случайно наето такси в гр. Пазарджик.

Двамата обвиняеми се движели от град Септември към град Пловдив.

В условията на неотложност е последвал обиск в жилището, обитавано от двамата задържани в град Пловдив, откъдето са били иззети мобилни телефони.

В хода на разследването полицейските служители установили и лицето, от което обвиняемите придобили хероина – 47-годишен мъж, който живеел в град Септември.

Извършено било претърсване в къщата и в магазина му в града, където са били открити и иззети устройство за изградено видеонаблюдение, мобилен телефон и електронна везна със следи от хероин.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини